Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Tēlniecības kvadriennāles konferencē runās par mākslas sociāliem un politiskiem aspketiem

Starptautiskās tēlniecības kvadriennāles Rīga 2012 - Integrācijas anatomija programmā 4. un 5. oktobrī Goethe- Institut Rīgā notiks starptautiska konference Publiskās mākslas sociālie un politiskie aspekti, pastāstīja kvadriennāles sabiedrisko attiecību koordinatore Amanda Boka.

Konferences mērķis ir analizēt sociālos un politiskos mākslas un sabiedrības intergrācijas procesus, konferences dalībnieki dalīsies kā savā personiskajā pieredzē, tā arī teorētiskos pētījumos par to, kā māksla spēj palīdzēt veidot jaunu sabiedrības apziņas platformu un nākotnes vīzijas.

Pieaicināto ekspertu vidū ir mākslas teorētiķi un kuratori ar nozīmīgu starptautisko pieredzi, mākslinieki, arhitektūras pētnieks, politologs un dokumentālo filmu veidotājs, komunikāciju zinātņu profesors un politiķe, kas visi kopā parstāv plašu Eiropas valstu spektru – Vāciju, Poliju, Franciju, Somiju, Lietuvu un Latviju. Katras konferences dienas noslēgumā notiks paneļdiskusijas kurās piedalīsies kvadriennāles mākslinieki un kuratori.

Starp konferences īpašajiem viesiem būs Džoanna Varza - nesenās septītās Berlīnes biennāles asociēta kuratore, kura lieliski pārzina aktuālo laikmetīgās mākslas ainu Polijā un Vācijā. Konferencē Skandināviju pārstāvēs somu kuratore Marita Mukonena, kurai ir pieredze nozīmīgu starptautisku projektu realizācijā. Interesentiem būs iespēja uzzināt par konkrētiem piemēriem mākslas un sabiedrības integrācijas jomā, uzklausot Francijas viesu neatkarīgās mākslas organizācijas Artconnexion pārstāvju uzstāšanos.

Viļņas Mākslas akadēmijas lektore, Lietuvas Nacionālā mākslas muzeja tēlniecības kolekcijas kuratore Elona Lubīte uz Lietuvas pieredzes bāzes analizēs laikmetīgās mākslas situāciju pustpadomju publiskajā telpā. Viņas aizsākto tēmu turpinās Latvijas pārstāvji – arhitektūras un urbānisma platformas A4D galvenais redaktors Artis Zvirgzdiņš un Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas zinātņu nodaļas profesors, populārās monogrāfijas Ārtelpas skulptūras semiotika, politika un ekonomika. Pieminekļu celtniecība un demontāža Latvijā 1945–2010 autors Sergejs Kruks ar intriģējošu referāta tēmu Netaisi sev elku tēlu... Monumentālā politika.

Aktīvā politiķes un sabiedriskā darbinieces Sarmītes Ēlertes uzstāšanās tēma būs Publiskās mākslas daba - vienot un šķelt. Kolektīvās nozīmes, bet mākslinieks un viens no kvadriennāles kuratoriem Aigars Bikše dalīsies personiskajā pieredzē par sabiedrības un oficiālo institūciju reakciju uz sociāli un politiska aktīviem mākslas projektiem publiskā telpā.

Noslēguma paneļdiskusijā 5. oktobrī piedalīsies arī Gints Grūbe, publicists un dokumentālo filmu veidotājs, Rīga - Eiropas Kultūras galvaspilsēta 2014 mākslas padomes loceklis, tematiskās programmas Brīvības iela kurators.

Konferenci vadīs viena no kvadriennāles kuratorēm, Latvijā pazīstamā mākslas zinātniece Inese Baranovska.

Plašāka informācija: www.squadrennial.eu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja