Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Trīs stāsti par labo

Liepājas teātrī top Karlsonam veltīta izrāžu triloģija Ar izrādes Trīs stāsti par Brālīti un Karlsonu. Pirmais stāsts pirmizrādi 12.decembrī Liepājas teātris sāk vērienīgu projektu — tiks iestudētas trīs izrādes par Astridas Lindgrēnes darba varoņiem. Pirmā pirmizrāde gan notikusi ar nelielu nokavēšanos — sezonas sākumā izsludināto datumu nācās atcelt nenokārtoto autortiesību dēļ, toties mazajiem skatītājiem patīkot, stāsta Liepājas teātrī.

Tik ļoti, ka nākošās daļas pieprasot jau tūlīt. Režisora Ivara Lūša jaunajā izrādē Brālīti spēlē Ingus Kniploks, bet Karlsonu — Marģers Eglinksis. Ko aktierim nozīmē spēlēt iemīļoto varoni pēc izcilās Veras Singajevskas, kura par "vislabāko Karlsonu pasaulē" kļuvusi neskaitāmiem Latvijas bērniem un pieaugušajiem? "Zinu, ka Vera Singajevska ir spēlējusi, bet pats redzējis neesmu. Baidos, ka arī pa televizoru ne, jo mācījos mūzikas skolā," par saviem iespaidiem stāsta M.Eglinskis. Viņš gan atceroties fotogrāfijas un dzirdējis stāstus, tāpēc brīžiem liekoties — pats arī skatījies Karlsonu lodājam pa jumtiem. "Toties esmu noskatījies visas pieejamās multiplikācijas filmas, arī kādu krievu uzvedumu esmu redzējis." Kāds ir Liepājas Karlsons paša aktiera acīm? "Ar Karlsonu nav viegli — nav zināms, no kurienes un uz kurieni viņš lido. Viņu nav ne viegli, ne grūti spēlēt. Daudz domāju, ko Lindgrēna grib pateikt — viņai visās grāmatās ir šādi tēli. Karlsons man bērnībā nebija mīļākais darbs, bet gan Brāļi Lauvassirdis, un tur jau ir tāpat. Brālītis ir viens pats, nesen pamests. Vispār jau viņam ir mīloša ģimene, kas tikai tikko par viņu aizmirsuši. Un tad parādās Karlsons. Viņš ir atraktīvs puisis, ārkārtīgi tendēts uz sevi, bet arī ļoti sirsnīgs, jūtīgs." Paša Karlsona traģēdija, uzskata M.Eglinskis, ir, "ka Brālītis ir maziņš un kādreiz izaugs liels, jo viņam ir Karlsons. Bet Karlsons ir tikpat vientuļš. Viņam tāda Karlsona, kad viņš auga, nebija, tāpēc viņš tagad arī labākajos gados ir vienā vecumā ar Brālīti". Izrādes veidota pēc grāmatas Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta motīviem, u n tās pirmā daļa beidzas ar stāstu par Brālīti un suni. Otrajā daļā, kas priekškaru vērs jau sezonas beigās, mazie skatītāji tikšot iepazīstināti ar Bokas jaunkundzi. Par vienu no izrādes uzdevumiem tās veidotāji uzskatot nepieciešamību "reklamēt" pozitīvas vērtības — labestību, mīlestību, iejūtību, tādēļ iestudējumi tiks veidoti kā multimediāli projekti, apvienojot aktierspēli ar filmu un rotaļu. "Ar bērniem jau nav sarežģīti. Viņi ir lieliska publika, ja no skatuves baigi nemelo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja