Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

VKKF par teju 1,6 miljoniem eiro atbalstīs 647 projektus deviņās kultūras nozarēs

Noslēdzoties Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) 2018.gada pirmajam kultūras projektu konkursam, par 1 575 934 eiro tiks atbalstīti 647 projekti deviņās kultūras nozarēs, aģentūru LETA informēja VKKF pārstāve Jana Vērdiņa.

Vislielākais skaits jeb 136 projekti par kopskaitā 236 625 eiro atbalstīti vizuālās mākslas nozarē, bet 114 kultūras mantojuma projektiem piešķirti 210 818 eiro. Starp 97 mūzikas un dejas mākslas projektiem VKKF sadalījis 236 265 eiro, savukārt 89 literatūras projektu realizēšanai piešķirti 185 970 eiro. Tradicionālās kultūras nozarē konkursa rezultātā par 83 181 eiro atbalstīti 56 projekti.

Katrā no teātra mākslas, filmu un starpdisciplināro mākslas nozaru kategorijām VKKF lēmis atbalstīt 40 projektus, taču vislielākā summa jeb 203 479 eiro piešķirti starpdisciplinārās nozares pieteikumiem. Filmu mākslas projekti tiks atbalstīti 188 830 eiro apmērā, bet teātra mākslai novirzīti 114 427 eiro. Vismazāk projektu atbalstīti dizaina un arhitektūras nozarē, kur 35 projektiem VKKF lēmis piešķirt 116 339 eiro atbalstu.

Vērdiņa skaidroja, ka deviņu kultūras nozaru pārstāvji VKKF līdz 26.februārim iesniedza kopskaitā 1162 projektus, kuru kopējās izmaksas tika aprēķinātas 5 597 816 eiro apmērā. Šogad paredzēti vēl divi VKKF kultūras nozaru konkursi - nākamais tiks izsludināts 26.martā un tajā projektu pieteikumus varēs iesūtīt līdz 20.aprīlim.

 

Top komentāri

njā
n
Vesels 1000 eiro Kūlim, kas atkal "tulkos" Kantu. Gandrīz no krēsla nokritu, kad šito ieaudzīju! Vai tiešām persona, kas uzdevusi cita cilvēka tulkojumu kā savu, nebūtu jāiekļauj kādā melnajā sarakstā, kas vairs nekad nevar pretendēt uz valsts finansējumu tulkošanai? Interesanti ir arī naudas piešķīrumi studijām ārzemēs. Dzejniecei Krivadei kaut kādām dejas studijām Somijā, vēl kādai censonei 2000 pasaules kultūras mantojuma studijām Vācijā. Ja tev ir gali kultūras aprindās, tev studijas apmaksā VKKF, ja ne, tu maksā pats un ņem kredītu. Kāds mums kā sabiedrībai labums no tā, ka viena dzejniece par mūsu naudu Somijā mācīsies dejot?
Mākslinieks
M
Shēma sekojoša:1. esam nedaudz pazīstami mākslinieku aprindās. 2. Pazīstam kādu, kurš pazīst kādu no vkkf. 3. Uzrakstam projektiņu.Noteikti jābūt pašrefleksijai. 4. Vēlams lai būtu kautkas pat latviešu pašidentifikāciju. 5. Saņemam finansējumu. 6. Izdaram darbiņu. 7. Pēc gada par šo darbiņu neviens vairs neatceras. Galvenais , lai tas viss nebūtu kautkas praktisks un valstij noderīgs. Lai neveicinatu latviešu un krievu attiecības. Lai neveicinātu latviešu atgriešanos dzimtenē. Lai neveicinātu rūpniecības attīstību. Lai neveicinātu korupcijas mazināšanos. Lai nerunātu par spēļu zāļu un alkohola biznesu. Vienvardsakot- taisām kautko interesantu un saņemam 1.6mio ni nodokļu maksātājiem.
Lūdzu
L
turpmāk publicējiet šādas ziņas cilvēkiem saprotamā valodā...piemēram, šo projektu finansēšanai slēgs 3 skolas...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja