Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Andiņš: Šāds aizliegums radītu vairāk sarežģījumu nekā labuma

Iespējams, ideja aizliegt tirdzniecību svētdienās ir labi domāta, bet šāds aizliegums radītu vairāk sarežģījumu nekā labuma, uzskata Maxima Latvija preses pārstāvis Ivars Andiņš.

Latvijā cilvēki ļoti daudz strādā, viņiem nav laika iepirkties pa dienu, savukārt darbdienu vakaros veikalos veidojas garas rindas. "Tāpēc ir labi, ka ir iespēja iepirkties brīvdienās. Tiklīdz vienu no šīm dienām aizliegtu, veikalos būtu lielāka burzma darbdienās, veidotos garas rindas un būtu tukši plaukti, jo veikali nespētu tik ātri tos piepildīt – tas nepatiktu ne veikaliem, ne pircējiem," norāda I.Andiņš.

Viņaprāt, daudzviet rietumos, kur brīvdienās veikali ir slēgti, cilvēkiem tas nenāk par labu, jo nepieciešamības gadījumā viņiem ir grūtības nopirkt kaut vai pārtiku.

"Ja cilvēki strādā daudz un brīvā laika viņiem ir maz, tad nav forši, ka viņiemm jādomā, vai paspēs aizskriet uz veikalu līdz slēgšanai, tāpēc vismaz ir alternatīva iepirkties brīvdienās," norāda I.Andiņš. Viņš arī piebilst, ka cilvēkiem vienmēr ir izvēles iespēja, iet vai neiet uz veikalu brīvdienās. Un šāda iespēja esot arī darbiniekiem – ja kāds ļoti negrib strādāt svētdienās, viņam esot visas iespējas izveidot tādu grafiku, lai svētdienas būtu brīvas.

Ar ierosinājumu svētdienās liegt tirdzniecību lielveikalos klajā nācis Saeimas deputāts Viktors Valainis (Brīvie demokrāti). Viņaprāt, svētdienās tirdzniecības centriem nebūtu jādarbojas, tādējādi dodot iespēju atpūsties gan tirdzniecības sektorā strādājošiem, kā arī stiprinot ģimeņu atpūtas kultūras attīstību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vajag mūsdienīgus uzņēmumus

Finanšu ministrija šonedēļ paziņoja, ka saskaņošanai tiek virzīti Mikrouzņēmumu nodokļa likuma grozījumi, kas paredz vienkāršot mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) režīmu. Šie grozījumi ir ietverti likumproj...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē