Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Cepurītis: "Troļļošana" sabiedrībā var vairot neuzticību valsts institūcijām

Organizēta "troļļošana" interneta vidē sabiedrībā var sēt neuzticību valsts institūcijām un radīt bažas par īstenoto valsts politiku, sarunā ar aģentūru LETA norādīja Austrumeiropas politikas pētījumu centra (APPC) pētnieks Māris Cepurītis.

Tā dēvēto "troļļošanu" Latvijas interneta vidē pētnieks saredz "klikšķu portālos", proti, vietnēs, kas izskatās pēc ziņu portāliem, bet patiesībā izplata saturu vai nu vienīgi peļņas, vai politisko interešu nolūkos.

Viņš "troļļošanu" iedala divos veidos - ir individuālie "troļļi", kas to dara sava prieka pēc, vai lai sevi apliecinātu, un organizēti troļļi, kas organizētā veidā atbalsta Krievijas oficiālo pozīciju un organizē kampaņas pret citām valstīm.

"Ja parādās kāds Krievijai nevēlams viedoklis vai notikumu attīstība, politiskie lēmumi, kas nav saskaņā ar Krievijas interesēm, tad šie troļļi iesaistās, lai tos diskreditētu, izmantojot humoru, āķīgas piezīmes, selektīvi atlasītu informāciju," uzskata Cepurītis.

Pētnieks atzinīgi vērtē bijušā Austrumeiropas politikas pētījumu centra biedra un agrākā diplomāta Ingmāra Bisenieka iniciatīvu Latvijas "interneta elfu" kustības veidošanā.

"Latvijas interneta vidē ir virkne portālu, arī krievu valodā, kuru saturs ir ļoti spēcīgā saskaņā ar Krievijas oficiālo pozīciju. Šeit būs darbs elfu grupai, pārbaudot informāciju un atspēkojot, ja tas ir nepieciešams," stāstīja Cepurītis.

Pētnieks norāda, ka ir virkne citu pasākumu, ko veic un var veikt valsts institūcijas, piemēram, iniciatīva par mediju regulējuma pārskatīšanu, lai būtu striktāki kritēriji mediju saturam, tomēr "interneta elfu" kustības iniciatīva ir apsveicama, un tā noteikti varēs sniegt savu ieguldījumu Latvijas informatīvās telpas aizsardzībā.

Cepurītis atklāja, ka nepieciešamības gadījumā APPC "interneta elfu" kustības dalībniekiem pastāstīs par Krievijas darbības metodēm un citiem interesējošiem jautājumiem.

Top komentāri

Til daemis
T
Neuzticību valsts institūcijām var vairot tikai pašas valsts institūcijas. Starp citu, smieklīgākais tas, ka Krievijā varas iestādes pļurkst to pašu, ko šis "pētnieks" un arī rīkojas tieši tā pat, kā Latvijas varneši. Tikai tur pret nepaklausīgajiem, kurus Kremlis lamā par gosdepa aģentiem, internetā cīnās Kremļa titušku brigādes, Latvijā tie tikšot dēvēti par "elfiem". Tie paši tituškas vien ir. Postsovoka oligarhijas rīkojas līdzīgi, vai Krievijā, vai Latvijā.
hūtes uzdevums cepurītim
h
Tautas pienākums ir būt godīgai, čaklai, pacietīgai, klusai-daudz netroļļot- lai atsevišķi izredzētie (LV apstākļos šaura grupa) varētu tos labāk aptīrīt.
omg
o
Šitas Cepurītis ir tāds pats politruks kā bija PSRS. Un tie arī tautu apsaukāja par nacistiem, budžiem un vēl nezin kā, kā šis par troļļiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē