Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Eksperts: Svarīgi Latvijas gāzes saprast, kas notiks ar uzņēmuma īpašnieku sastāvu

Latvijas Gāze (LG) vadītāja Adriana Dāvja dzīvē viņa lēmums pamest amatu ir nozīmīgs, savukārt no biznesa viedokļa svarīgāk ir saprast, kas notiks ar īpašnieku sastāvu, aģentūrai LETA norādīja enerģētikas eksperts Juris Ozoliņš.

Būtiski esot, kas būs padomē, kas izvēlēsies valdes sastāvu un attiecīgi arī valdes priekšsēdētāju.

Ozoliņš norādīja, ka sarunas par E.ON Ruhrgas LG akciju pārdošanu veic Eiropas banku veidots fonds Marguerite. Acīmredzot, tagad notiekot sarunas par akciju pirkšanu, lai gan sarunas ilgst salīdzinoši ilgi. Viņš skaidroja, ka nav noslēpums, ka Latvijā investoram esot daudz problēmu, ņemot vērā pašreizējo likumdošanu.

Ozoliņš skaidroja, ka lielākajai daļai LG ir vienalga, kas sēž augšgalā. Svarīgas savukārt esot īpašnieku un menedžmenta attiecības. Vaicāts, vai Dāvja aiziešana negatīvi ietekmēs uzņēmumu, Ozoliņš norāda, ka šādos gadījumos parasti gan esot otrādi. Investori gaida kādu citu, jo laiki ir mainījušies.

Kā ziņots, ilggadējais AS Latvijas Gāze vadītājs Dāvis nolēmis pamest amatu, lai dotu vietu jauniem cilvēkiem, aģentūru LETA informēja Latvijas Gāzes preses sekretārs Vinsents Makaris.

Makaris stāstīja, ka šodien Latvijas Gāzes padomes sēdē tika skatīts jautājums par valdes izmaiņām, jo četriem valdes locekļiem, ieskaitot valdes priekšsēdētāju Dāvi, 2015.gada 16.augustā beidzas pilnvaru termiņš.

Jautājums par brīvajām valdes locekļu pozīcijām un amatu sadalījumu valdē tiks skatīts nākamajā padomes sēdē.

Kā ziņots, Vācijas uzņēmums E.ON Ruhrgas plāno pārdot daļas uzņēmumā Latvijas Gāze, kā arī pamest visu Baltijas tirgu. E.ON Ruhrgas pieder 47,2% Latvijas Gāzes akciju, 34% pieder Krievijas kompānijai Gazprom, bet 16% - SIA Itera Latvija. Saskaņā ar neoficiālu informāciju vācu kompānijai E.ON Ruhrgas piederošo Latvijas Gāzes akciju iespējamais pircējs ir vairāku Eiropas banku veidots fonds Marguerite.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē