Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Īvāns: Tās ir tuvredzības un neizglītotības sekas

Visus gadus jau par to jārunā, ka nevar, nedrīkst nekādā gadījumā. Acīmredzot cilvēku alkatība un tuvredzība ir tik liela, ka viņi ir gatavi šīs dienas sava labuma un komforta vārdā kā jau kārtīgs patērētājs iznīcināt visu, kas te vēl ir un neatstāt bērniem pilnīgi neko, runājot par ideju celt jaunu hidroelektrostacijas (HES) uz Daugavas, sacīja Latvijas Tautas frontes pirmais priekšsēdētājs Dainis Īvāns, kurš savulaik iestājās pret Daugavpils HES celšanu.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš intervijā raidījumam Dienas Rīts pirmdien atzina, ka Latvijā vajadzētu izvērtēt jauna HES būvniecību.

"Tas ir tuvredzības un neizglītotības sekas cilvēkiem. Man liekas, ka pietiek jau 1987. gada pasaules līmeņa starptautisku zinātnieku konferenci, kas pierādīja, ka ir par daudz uz Daugavas HES, gan Daugavas pašattīrīšanās spēju," sacīja D.Īvāns.

"Kādreiz diezgan bieži minēja Daugavpils HES kompleksa laikā hidrobiologi Maskavas teica par Volgas hidroelektrostaciju kaskādi – ja nebūtu šīs kaskādes, Krievija šobrīd katru gadu varētu par nozvejotajām zivīm, kuru vairs nav, nopirkt gan visas šīs stacijas katru gadu no jauna. Arī Daugavā pēc Pļaviņu HES uzcelšanas vērtīgo zivju produkcija ir kritusies 2 000 reižu. Tas ir tikai viens no tiem zaudējumiem. Citi zaudējumi ir daudz vairāk. Tā kā tur vispār nav pat ko komentēt," teica D.Īvāns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē