Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Kalniņš: Skaidrs, ka biedrība sev rada divdomīgi vērtējamu situāciju

Ja runa par sabiedrisku organizāciju, tad, protams, tas ir viņu izvēles jautājums, bet ir skaidrs, ka šajā gadījumā Latvijas Ārstu biedrība (LĀB) sev rada sarežģītu un divdomīgi vērtējumu situāciju, par biedrības ziedojumu pieņemšanu gandrīz 20 000 latu apmērā no Coca-Cola Foundation sacīja Providus pētnieks Valts Kalniņš.

Kā zināms, pirms pāris gadiem LĀB prezidents Pēteris Apinis bija uzsācis "karu" pret saldināto dzērienu izplatīšanu. "Visbīstamākais cukura uzņemšanas veids ir saldinātie dzērieni. Tādos saldinātos dzērienos kā kola, kvass vai spraits cukura līmenis ir 17 – 19%. Cilvēks, kurš izdzer divu litru kolas pudeli, uzņem tādu disaharīdu daudzumu, kas ekvivalents divām pilnām glāzēm cukura," P. Apiņa teikto atgādināja Latvijas Avīze.

Viņš arī aicināja aizliegt Coca-Cola Ziemassvētku reklāmas, jo bērniem varētu rasties maldinošs iespaids, ka "ja jau Ziemassvētku vecītis dzer kolu, tad tā ir laba". 

Latvijas Avīze pirmdien vēstīja, ka saskaņā ar nesen publiskoto LĀB 2011. gada pārskatu biedrība no ASV reģistrētā Coca-Cola Foundation saņēmusi 19 800 latu lielu ziedojumu. Tā ir aptuveni puse no LĀB pagājušajā gadā saņemto ziedojumu kopējā apjoma.

"Man negribas "nocirst kā ar nazi", vai tas ir pareizi vai nepareizi, bet zinu, ka pretkorupcijas organizācijas saskaras ar dilemmu, ka kāds uzņēmums, kura darbību organizācija ir kritizējusi, piedāvā ziedojumu," atzina V.Kalniņš. Viņš atceras, ka arī Providus saskāries ar šādu situāciju un ziedojumu "dažreiz atdevuši atpakaļ".

Viņš norādīja, ka šādās situācijās minimālā prasība, ko varētu izvirzīt, būtu vienoties līguma formātā, ka ziedojums nevar ietekmēt attieksmes pret kaut kādiem jautājumiem. "Bet mēs varam diskutēt, cik tādai vienošanai ir nozīme un svars. Tas ietekmes potenciāls ir, ja runa ir par lieliem ziedojumiem," uzskata V.Kalniņš.

"Es domāju, ka kaut kādas šaubas šajā gadījumā rodas. Tas jautājums, vai biedrība var ar to sadzīvot un ka tās nebūs tik lielas, lai kaitētu organizācijas darbībai. Latvijas Ārstu biedrība gan jau pati var saprast, vai tas traucēs vai netraucēs," domā pētnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē