Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kariņš: Eiropa nedrīkst pieļaut Nordstream 2 projekta īstenošanu

Gāzesvads Nordstream 2 būtu spēcīgs ierocis Krievijas diplomātiskajā arsenālā, kuru Eiropa nevar atļauties tai nodrošināt, pārliecināts Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Krišjānis Kariņš (Vienotība).

Deputāts arī uzskata, ka šis projekts ir pretrunā ar Eiropas Enerģētikas savienības burtu un garu, un ir Krievijas kontrolēts monopols, kuram, kā līdz šim pierādījies, ir grūti pieņemt Eiropas likumus Eiropas teritorijā.

"Tā vietā, lai samazinātu Eiropas Savienības (ES) atkarību no viena piegādātāja, šāds projekts tikai to palielinātu," norāda Kariņš.

Reaģējot uz izskanējušo informāciju, ka Krievijas gāzes gigants Gazprom jau tuvākajā laikā plāno nosūtīt oficiālu Nordstream 2 gāzesvada būvniecības pieteikumu Dānijas varas iestādēm, vairāki EP deputāti, tostarp arī Kariņš, ir nosūtījuši vēstuli Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājam Žanam Klodam Junkeram un Padomes priekšsēdētājam Donaldam Tuskam ar aicinājumu pēc ātras un izlēmīgas ES rīcības, lai apturētu šo projektu.

EP deputāti vēstulē norāda, ka Nordstream 2 gāzesvads nav izdevīgs ne Eiropas drošībai, ne klimata politikai, kā arī tas apdraud virzību uz Eiropas enerģētikas savienību. Līdz ar to šis jautājums nav tikai nacionālā līmeņa kompetencē, bet gan attiecas uz daudz plašākām konsekvencēm visā Eiropā.

Jau ziņots, ka, neskatoties uz ES noteiktajām sankcijām pret Krieviju, vairākas Eiropas lielās energokompānijas ir noslēgušas vienošanos ar Krievijas Gazprom par Nordstream 2 gāzesvada izbūvi, kas palielinātu Eiropas atkarību no viena piegādātāja - Krievijas. EP deputāti vairākkārt ir pauduši stingru nostāju pret šī gāzes vada izbūvi, aicinot EK aktīvi rīkoties, lai to apturētu.

 

Top komentāri

interesanti
i
Putina draudzene ir Lepēna, bet Nordstrīmu būvēs nevis uz Franciju, bet uz Vāciju. Un nekādu sankciju. Aizmirsta Krima, aizmirsta Sīrija.
!!!
!
ak tu tētīt, vēl viens, kam maksā par ASV sašķidrinātās gāzes projektu bīdīšanu!
aģentūra Zeme
a
Karjiņam nekas netraucē aptīties ar šahīda jostu, piestiprināties Nordstream trubai un uz ilgiem laikiem ierakstīt savu vārdu Darvina prēmijas laureātu sarakstā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē