Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

papildināta (12:05) - Premjers tiksies ar Kalnmeieru, lai pārrunātu situāciju KNAB

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) rosinās tikšanos ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru, lai pārrunātu nesaskaņas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), trešdien LNT raidījumam_ 900 sekundes _sacīja V.Dombrovskis.

Premjers sacīja, ka jau iepriekš ticies ar KNAB vadītāju Jaroslavu Streļčenoku, lai rosinātu risināt problēmas KNAB, tomēr, "vērojot pēdējo nedēļu notikumus, pārliecība mazinās un aizrādījumi KNAB risināt problēmas, diemžēl neīstenojas". "To, ka KNAB atkal iekšienē veidojas problēmas, varēja redzēt jau pirms pusgada. Tikāmies ar Streļčenoku un Strīķi un saņēmām apņēmību problēmas risināt, bet tas nav izdevies," teica V.Dombrovskis.

V.Dombrovskis nevēlējās atklāt, par ko tieši būs saruna ar Ē.Kalnmeieru un kādi iespējamie scenāriji situācijas risināšanai. "Sākumā izrunāšos ar Kalnmeieru un tad publiski," sacīja premjers.

Ministru prezidents uzsvēra, ka jāatceras, ka KNAB tika veidots ar uzstādījumu būt neatkarīgam, lai politiķi nespētu to ietekmēt, tādēļ "tās sviras ir ierobežotas", ar kurām varētu ietekmēt biroju. "Ja palasa likumu par KNAB, tad šīs premjera un ģenerālprokurora ietekmes ir skaidri nodefinētas un ir tikai viens instruments - KNAB vadītāja izvērtēšana atbilstība amatam," sacīja premjers, vienlaikus piebilstot, ka cer, ka "tik tālu nenonāks".

"Jebkurā gadījumā es iniciēšu šo tikšanos, lai vienotos par tālāku rīcību," atzina Ministru prezidents.

Viņš gan uzvēra, ka jāpārrunā gan institucionālie, gan strukturālie jautājumi.

Kad premjera un ģenerālprokurora tikšanās varētu notikt, pagaidām nav skaidrs, jo Ē.Kalnmeiers līdz 19.augustam ir atvaļinājumā, portālu Diena.lv informēja prokuratūras pārstāve Una Rēķe.

Citas iestādes amatpersonas KNAB vadošo amatpersonu savstarpējos konfliktus nekomentēs, jo tā ir biroja iekšējā lieta, piebilda U.Rēķe. 

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieks J.Streļčenoks ierosinājis disciplinārlietu pret biroja priekšnieka vietnieci Jutu Strīķi.

Kā pamatojums disciplinārlietas ierosināšanai minēta J.Strīķes rīcība, pildot KNAB priekšnieka pienākumus šovasar jūlijā. J.Streļčenoks uzskata, ka šajā laikā J.Strīķes darbības liecina par iespējamu amata pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un darbību pretēji iestādes interesēm.

J.Strīķe iepriekš Latvijas Radio gan uzsvēra, ka rīkojusies tiesiski. "Esmu gana mierīga. Mani lēmumi bija tiesiski un pamatoti. Ja izmeklēšanas komisija grib izmeklēt un par to pārliecināties, tad viņi var to darīt," radio sacīja J.Strīķe.

(papildināts ar prokuratūras komentāru 7.-8.rindkopā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība – aktualitāte Eiropā

Aizvadītajā nedēļā Strasbūrā noritēja Eiropas Parlamenta (EP) pirmā šī rudens sesija, un līdz ar to darbu ar pilnu jaudu ir sācis jūnijā ievēlētais EP sastāvs.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē