Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Pētnieks: Ar raķešu triecienu Sīrījā Tramps mēģina sevi pierādīt kā izlēmīgu vadītāju

ASV raķešu triecienu Sīrijas militārajam lidlaukam var uzskatīt par simbolisku, bez militāra pienesuma, jo ASV prezidents Donalds Tramps šobrīd mēģina parādīt, ka viņš Sīrijas konflikta jautājumos ir daudz izlēmīgāks par viņa priekšgājēju Baraku Obamu, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centra pētnieks Mārtiņš Hiršs.

Pētnieks uzskata, ka bijušais ASV prezidents Baraks Obama Sīrijas konfliktam meklēja diplomātisku risinājumu, bet pēc piektdien Idlibas provincē notikušā uzlidojuma, kura laikā izplatījās indīga gāze, Tramps sevi cenšas parādīt kā pilnīgi pretēju prezidentu - viņš ir kļuvis agresīvs un izmanto bruņotos spēkus.

"Līdz šim Tramps savā kampaņā ir runājis par ķirurģisku instrumentu izmantošanu dažādu problēmu risināšanai, un tagad viņš arī izmanto šos instrumentus, dodot signālu Sīrijai," domā Hiršs.

Viņš ir pārliecināts, ka Tramps šo triecienu devis, lai novērstu uzmanību no savām problēmām un parādītu sevi kā kara laika izlēmīgu prezidentu, kā arī lai paceltu savu popularitāti ASV un citur pasaulē.

Tāpat pētnieks norāda uz kādu, viņaprāt, interesantu faktu, proti, ka ASV prezidents par savas kampaņas laikā par Sīriju īpaši nerunāja, vairāk koncentrējoties uz jautājumiem par terorismu, tāpēc interesanti, ka savā pirmajā militāri nozīmīgākajā kampaņā līdz šim viņš iesaistījies tieši Sīrijā.

"Trampam nepieciešama ātra un vienkārša uzvara, lai gūtu sev popularitāti, un šis uzbrukums nav kāda lielāka plāna sastāvdaļa" uzskata pētnieks.

Hiršs norādīja uz Trampa lēmumu ātri, vienā dienā mainīt ASV ārpolitiku pret Sīriju, raksturojot to kā iespējamu prezidenta ārpolitikas krīžu risināšanas iezīmi, kuras ietvaros notiek pilnīgi negaidīti pavērsieni, kas ir pretēji tiem, ko līdz šim ASV ir darījusi.

Viņš ir pārliecināts, ka, gadījumā, ja Krievijas atbalsts Sīrijas valdības režīmam saglabāsies, tad nekādu mierīgu konflikta noregulējumu nebūs iespējams panākt.

Top komentāri

Mozusticīgais
M
Kāpēc visi LV sab. domas veidotāji pieder Bībeles 'izredzētajai' tautai? Latvieši vairs var izteikties tikai komentāros, ja tos nedzēš...
A
A
Tu pētnieki! Kas tevi mācījis runāt par personu, bet nevis par lietu? Te nav sētas puiku plūkšanās. Darbību izstrādāja milzīgs daudzums spečuku. Traps tikai deva starta šāvienu.
Voldemārs Vaukšķis
V
Visādi neziņas var pieteikteis par 'pētniekiem'. Ko šis jaunkundziņš zin par ASV?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vāja, bet nekrīt. Kāpēc?

Nule Evikas Siliņas valdībai apritēja pirmais gads, un jāatzīst, reti kad citkārt diametrāli pretējos uzskatos esoši sabiedriskā viedokļa toņa noteicēji bijuši tik vienprātīgi savos kritiskajos vērt...

Ietekme globālā mērogā

Nedēļas pirmajā pusē Libānā divas dienas pēc kārtas tika piedzīvotas sprādzienu sērijas – otrdien eksplodēja vairāki tūkstoši peidžeru, bet dienu vēlāk – simtiem rāciju, ko saziņai izmantoja vietē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē