Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Portāls: Tiesībsargājošās iestādes ignorē Vilnīša sniegtās ziņas par pedofiliem un korupciju

Ne tikai politiķi, bet arī tiesībsargājošās iestādes nolēmušas ignorēt bijušā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) šefa Normunda Vilnīša intervijā žurnālam Playboy pausto informāciju par "pedofilu mafiju" Latvijā, kā arī augsta ranga amatpersonu iespējamo korumpētību, raksta portāls Pietiek.com.

Intervija, kurā Vilnītis deva potenciāli skandalozas norādes attiecībā uz bijušā ģenerālprokurora Jāņa Skrastiņa saistību ar šo jomu, kā arī pieminējis kādu Valda Dombrovska valdības ministru, kura iespējamo korupciju kavējusies izmeklēt Juta Strīķe, neizsauca praktiski nekādu reakciju valsts politiskajā elitē un tiesībsargājošajās iestādēs. "Ziņas, kas pirms desmit gadiem būtu izraisījušas nopietnu politisku viļņošanos, tagad faktiski tika noklusētas," raksta Pietiek.com.

Playboy redaktors Ivars Āboliņš saistībā ar Vilnīša izteikumiem februāra vidū vērsās tiesībsargājošajās iestādēs ar oficiālu iesniegumu, aicinot sākt kriminālprocesu, taču Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes vadība nolēma kriminālprocesu neierosināt, jo bijušā KNAB priekšnieka izteikumos "neesot nozieguma sastāva".

Turklāt Āboliņam faktiski nav iespēju lēmumu pārsūdzēt. Krimināllikums nosaka – kaitējums, kas nodarīts valstij, netiek uzskatīts par kaitējumu konkrētam tās pilsonim. Tādējādi šajā gadījumā liegta iespēja pārsūdzēt tiesībsargājošo iestāžu lēmumu.

Pēc portāla Pietiek.com rīcībā esošās informācijas, ministri, kurus Vilnītis minējis saistībā ar iespējamo korupciju, bet nebija nosaucis uzvārdos, un par kuru operatīvo izstrādi ticis spriests tālaika KNAB vadības līmenī, varētu būt bijuši Artis Kampars, Linda Abu Meri (Mūrniece) un Kaspars Gerhards.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē