Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Rinkēvičs aicina veidot ciešāku nemilitāru sadarbību starp ES un NATO

Eiropas Savienībai (ES) ir ciešāk jāsadarbojas nemilitārajā jomā ar NATO, kas ietver tādas jomas kā organizētā noziedzība, terorisms, ārvalstu kaujinieki, kontrabanda, cilvēku tirdzniecība un stratēģiskā komunikācija, uzskata ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

NATO ārlietu ministru sanāksmē Antālijā, Turcijā, Rinkēvičs norādīja, ka Krievijas uzvedība nav mainījusies, jo tā turpina agresīvas militāras darbības tuvu NATO valstu robežām, tostarp Baltijas jūras reģionā. Šī iemesla dēļ pašlaik nav pamata mainīt līdzšinējo NATO nostāju NATO un Krievijas attiecībās.

"Mēs redzam, ka Krievijas militārie lidojumi pie NATO robežām nemazinās, Krimas pussala ir okupēta un Melnās jūras reģions militarizējas. Krievijas uzvedība nav mainījusies un NATO sadarbība ar Krieviju ir apturēta. Šādas attiecības starp NATO un Krieviju ir kļuvušas par jaunu normu," pauda ministrs, piebilstot, ka attiecībās ar Krieviju ir jāuztur dialogs, bet vienlaikus ir jādod stingrs signāls par Ziemeļatlantijas alianses mērķiem, kas ir sagatavotība, atturēšanas politika un aizsardzība.

Tāpat ārlietu ministrs atzinīgi novērtēja kolektīvās aizsardzības stiprināšanu, atbildot uz Krievijas agresiju, un pauda pārliecību, ka ir pilnībā jāievieš Velsas samita lēmumi, jo jau 2016.gada Varšavas samitā tie ir jāizvērtē.

"Jau tagad ir nepieciešamas augstākas reaģēšanas spējas un sabiedroto militārā klātbūtne alianses austrumos," pauda ministrs. Savukārt, runājot par NATO "atvērto durvju" politiku, Rinkēvičs akcentēja, ka šādas politikas pamats ir kandidātvalstu vērtēšana atbilstoši to sasniegumiem reformu īstenošanā.

Top komentāri

Vēl ciešāk
V
Vārds Holmss ar Vatsonu sēž Londonas dzīvoklī. Aiz loga baigi auro un svilpj. Holmss: Kas tur notiek, Vatson? Vatsons: Tur homoseksuālisti gājienā iet. Holmss: Kāpēc viņi iet gājienā? Vatsons: Viņus apspiežot un neļaujot dzīvot. Holmss: Vai viņus kāds apspiež? Vatsons: Nē. Holmss: Tad kāpēc viņi iet gājienā? Vatsons: Pidarasi, ser.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē