Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Straujuma: Nepieciešamības gadījumā nauda Latvijas gāzes akciju iegādei būs

Gadījumā, ja valdība atbalstīs A/S Latvijas gāze (LG) akciju iegādi no Vācijas uzņēmuma Vācijas _EO.N Ruhrgas, _nauda šim mērķim tiks atrasta, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

Pirmdienas, 7.aprīļa Latvijas Televīzijas raidījumā Panorāma ekonomikas eksperti minēja, ka iespējamā akciju cena varētu svārstīties no 150 līdz 200 miljoniem eiro, Itera Latvija vadītājs Juris Savickis pieļāvis, ka cena varētu būt pat trīs reizes lielāka – 600 miljoni eiro. Jautāta, vai Latvijai ir tādi līdzekļi, ja izlemtu, ka šīs akcijas ir jāiegādājas, premjere sacīja: "Ja mēs izlemsim, tad mums būs šie līdzekļi. Bet tas nenozīmē, ka tie būs no budžeta,". Viņa arī uzsvēra, ka minētie 600 miljoni eiro ir pārspīlējums: "Tas ir pilnīgi pārspīlēts, jo tā cena, ko piedāvā Vācu uzņēmēji, ir pilnīgi cita,". 

Straujuma informēja, ka ir saņemts piedāvājums izvērtēt un valdība pieņems lēmumu līdz 2.maijam. Ekonomikas ministrija vērtē ekonomisko izdevīgumu un iespējamo rīcību.

Jautāta, kā Straujuma domā – vai Latvijas gāzes akcijas valstij vajadzētu iegādāties, premjere teica: "Šobrīd es atturēšos teikt, bet es vakar tikos ar veselu rindu ekonomistiem, un, visdrīzāk, ka mēs izpētes interesi parādīsim. Tas nenozīmē, ka mēs pirksim, bet, ka mēs šo izpēti uzsāksim,”.

Svētdien TV3 raidījums Nekā personīga vēstīja, ka pirms nedēļas notikusi Latvijas gāzes padomes sēde. Pārstāvji no uzņēmuma EO.N Ruhrgas bija ieradušies ar paziņojumu, ka viņi aiziet no Latvijas tirgus. Svarīgākais Latvijai un visiem gāzes lietotājiem – kurš pārpirks 47% Vācijas uzņēmuma akciju. EO.N Rurgass pārstāvis Latvijas gāzes padomē Ahims Zauls, kurš arī bija ieradies Latvijā, no jebkādiem komentāriem atteicās. 

Latvijas gāzes kontrolpakete kopš uzņēmuma privatizācijas 97.gadā nav piederējusi nevienam no tās akcionāriem. 34 % ir Krievijas varai tuvā Gazprom rokās, 16% Latvijas politiskajās aprindās ietekmīgā hokeja sponsora Jura Savicka pārvaldītajai Itera Latvija, 2,77% mazajiem akcionāriem, bet lielākā akciju pakete pieder Vācijas gazes kompānijai EO.N Ruhrgas – 47,23%.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē