Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Strautmane: Izvēlētos LTV valdes kandidātus grūti nosaukt par zvaigžņu komandu

Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļu pretendenti bijuši ļoti dažādi, tā pēc pirmdien notikušās diskusijas ar visu pretendentu piedalīšanos sacīja LTV žurnāliste Inga Šņore. Daļa "lējuši ūdeni" un runājuši skaļas frāzes, kādas pieņemts runāt, bet bijušas arī konstruktīvas idejas par to, kas televīzijas darbā būtu uzlabojams.

Arī pašā LTV kolektīvā ir atšķirīga izpratne par to, kādam vajadzētu būt sabiedriskajam medijam, tāpēc ir labi, ka izvēle nav pašu LTV darbinieku, bet profesionālas atlases kompānijas ziņā, uzskata I. Šņore, kura gan firmas Fontes darbībā saskata vairākas dīvainības.

Raksturojot trīs valdes priekšsēdētāja kandidātus, I. Šņore norādīja, ka Ivars Belte nav spējis atbildēt par savām politiskajām simpātijām, Rolands Tjarve pārāk balstījies uz veco pieredzi no laikiem, kad jau reiz bija LTV ģenerāldirektors, bet Gintas Krivmas atbildes ir bijušas pārāk vispārīgas un frāžainas.

"Anekdotiski likās, ka visi glīti nosauca, ka skatās sporta pārraides, bet nespēja minēt nevienu konkrētu pārraidi, ko redzējuši. Ja grib plātīties, ka mīl sportu LTV7, varbūt labāk tomēr paskatīties, ko rāda," valdes locekļu kandidātu atbildes vērtē I. Šņore.

Viņa pieļauj, ka atlases kompānijai nebūs viegli izvēlēties uzvarētājus, bet LTV kolektīvam nebūs viegli pieņemt jebkuru no viņiem. "Varēja just lielu neticību tam, ko viņi stāsta un cik daudz no tā varēs realizēt, kad viņus apstiprinās," kolēģu noskaņojumu raksturoja I. Šņore.

"Teikt, ka tur būtu kāda zvaigžņu komanda nolikta priekšā, īsti nevar," teic žurnāliste Baiba Strautmane, kura klātienē vēroja pirmdien notikušo diskusiju. Viņa norāda, ka no astoņiem kandidātiem būtu iespējams izveidot komandu, kas saprot ar televīziju saistītos jautājumus un varētu strādāt, taču B.Strautmane nevēlējās atklāt savas simpātijas.

Komentējot trīs pretendentus uz LTV valdes locekļu amatu programmas attīstības jautājumos, B.Strautmane atzina, ka LTV7 satura redaktore Jana Semjonova bijusi ievērojami pārāka par saviem konkurentiem. "Cilvēks no komercradio [Patriks Grīva – red.] uz jautājumu, ko jūs skatāties LTV, sacīja "sporta raidījumi". Es kaut kā iedomātos, ka no cilvēka, kam uztic darbu, kas ir saistīts ar sabiedriskā medija satura vīziju, varētu gaidīt kaut ko spēcīgāku."

Savukārt LTV žurnālists Jānis Geste portālam Diena.lv atklāja, ka diskusijā vēlējies ieraudzīt spilgtu, harismātisku līderi, kas turpmāk būvēs LTV un, iespējams, strādās pie jauna sabiedriskā medija izveides, taču viņam tas nav izdevies.

"Diemžēl tajā diskusijā nevarēja redzēt nevienu spilgtu līderi, kas nāktu ar rokās izstieptu karogu – "viss, mēs būvējam jaunu, lielisku, spēcīgu mediju un mēs to darīsim tā, tā un šādi" – ar ļoti konkrētiem soļiem, ar ļoti konkrētiem uzdevumiem, ko viņi sev paši būtu uzstādījuši," atzīst J.Geste.

Žurnālists novērojis, ka teju visi kandidāti demonstrējuši stereotipisku un negatīvu attieksmi pret visu, kas šobrīd notiek LTV. "Ir ļoti viegli atnākt un pateikt, ka viss ir slikti, bet tās atbildes, kā to visu mainīt, jāsaka godīgi, no visiem kandidātiem nesadzirdēju," atzina J.Geste.

Kā vēstīts, uz LTV valdes priekšsēdētāja amatu kandidē Video International Ukraine ģenerāldirektors Ivars Belte, sociālo pētījumu aģentūras TNS Latvia valdes priekšsēdētāja Ginta Krivma un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes lektors Rolands Tjarve.

Uz LTV valdes locekļa amatu programmu attīstības jautājumos kandidē bijušais programmu direktors un programmu vadītājs European Hit Radio un Radio Super FM Patriks Grīva, reklāmas aģentūras Lowe Age Latvia izpilddirektors Sergejs Ņesterovs un LTV 7 kanāla satura redaktore Jana Semjonova.

Uz LTV valdes locekļa amatu finanšu un tehnoloģiju jautājumos kandidē Valsts nekustamo īpašumu finanšu direktors Uģis Mālmanis un bijušais Energo Capital finanšu direktors Māris Skujiņš. Viens no NEPLP izvirzītajiem kandidātiem valdes locekļa amatam finanšu un tehnoloģiju jautājumos no turpmākas dalības konkursā atteicies.

Visi nosauktie kandidāti pirmdien piedalījās publiskā diskusijā, tiekoties ar LTV darbiniekiem, kā arī mediju un nozares nevalstisko organizāciju pārstāvjiem. Tikšanās laikā kandidāti iepazīstināja ar savu motivāciju un redzējumu LTV turpmākajai attīstībai un atbildēja uz klātesošo jautājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...

Revolucionārie sociālisti

Iepriekšējās nedēļas nogalē lielā mērā sensacionāli noslēdzās prezidenta vēlēšanas Šrilankā – par to uzvarētāju kļuva pārliecināts marksists/ļeņinists, radikāli kreisās Tautas atbrīvošanas frontes ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē