Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Vējonis: Valdība pirmajās 100 dienās rīkojusies atbilstoši maniem uzstādījumiem

Valdība ir rīkojusies atbilstoši maniem uzstādījumiem, kādus es vēlējos brīdī, kad notika izvēle par labu Mārim Kučinskim (ZZS), vērtējot valdības darbu pirmajās 100 dienās, žurnālistiem atzina Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Jaunajai valdībai, sākot darbu, tika uzdots risināt virkni jautājumu, tostarp par gāzes tirgus liberalizāciju, reformām veselības aprūpē un izglītībā, par stabilas budžeta politikas veidošanu, demogrāfijas uzlabošanu u.c. No valdības darba esot redzams, ka ir veiksmīgi turpināts iepriekšējo valdību sāktais darbs pie gāzes tirgus liberalizācijas, ir sekmīgi noslēgušās sarunas par pievienošanos Ekonomiskās attīstības un sadarbības organizācijai.

Tāpat Vējonis uzslavēja Kučinska vadīto valdību par sagatavoto rīcības plānu. "Atšķirība no citu valdību deklarācijām un rīcības plāniem ir tāda, ka šī valdība strādā pie tā, lai realizētu, nevis solītu. Tā ir būtiska atšķirība," noteica Vējonis.

Savukārt jautāts, vai nevajadzētu izvērtēt atsevišķu ministru darbību, viņš uzsvēra, ka nevēlas vērtēt atsevišķu ministru darbu. "Mans uzstādījums bija, ka valdībai ir jāstrādā kā vienotai komandai, kas ir gatava pieņemt visus nepieciešamos lēmumus visās problēmu nozarēs, lai notiktu reformas. Es sagaidu, ka vesela virkne jautājumu valdībā tiks pieņemti. Tas ir daudz nozīmīgāk nekā pašlaik vērtēt atsevišķu ministru darbu," pauda ministrs.

Arī Ministru prezidents uzsvēra, ka katra ministra darbība tiks vērtēta pēc tā, kā tiek īstenoti valdības rīcības plānā noteiktie uzdevumi.

Tuvākajās dienās Ministru kabineta mājaslapā tiks arī publicēti uzdevumi tautsaimniecības attīstības izaugsmes nodrošināšanai un tad katrs iedzīvotājs varēs sekot līdzi, kā šie uzdevumi tiek pildīti, viņš piebilda.

Kučinska valdība tika apstiprināta 11.februārī, un piektdien, 20.maijā, tai apritēs 100 dienas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik klusai jābūt Vecrīgai?

Vasarā līdz ar āra kafejnīcu darbību un brīvdabas pasākumu norisi aktualizējas jautājums par to, kā sabalansēt izklaides biznesa un iedzīvotāju intereses, vienlaikus arī veicinot tūristu piesaisti.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē