Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra
Sociālajam darbiniekam ikdienā jārisina visdažādākie jautājumi, arī tādi, kas oficiāli nav amata aprakstā, savukārt atalgojums reizēm ir mazāks nekā tiem, kam palīdzība tiek sniegta, pazīstama problēma ir arī izdegšanas sindroms

Sociālie darbinieki reizēm pat slauc govis

Sociālā darba jēdziens ir ļoti izplūdis un bieži nesakrīt ar cilvēku gaidām, iepazīstoties ar jaunākā pētījuma secinājumiem, vakar atzina labklājības ministrs Jānis Reirs (Vienotība). Pētījums, uzsākot līdz 2022. gadam īstenojamu Eiropas Sociālā fonda finansētu projektu par profesionāla sociālā darba attīstību pašvaldībās, atklāj, ka iedzīvotāji augstāk vērtē tos sociālā dienesta veiktos darbus, kam ir konkrēti un ātri saskatāmi rezultāti, piemēram, pārtikas paku dalīšana.

Toties zemāks vērtējums ir par nepietiekamu sociālo pakalpojumu pieejamību un tām jomām, kur rezultāti nav uzreiz pamanāmi, piemēram, atbalstu cilvēkiem ar atkarībām vai dzīvei nepieciešamo iemaņu apgūšanu. Zīmīgi, ka iedzīvotāju un sociālo pakalpojumu sniedzēju vērtējums par dažiem pakalpojumiem atšķiras – iedzīvotāji krietni kritiskāk nekā sociālie darbinieki vērtē atbalstu vardarbībā cietušajiem, savukārt augstu novērtējuši dienas centru darbību, par ko paši speciālisti izteikušies, ka nepieciešami daudzi uzlabojumi. Pētniece Oksana Žabko uzsver – sabiedrībā ir spēcīgi aizspriedumi par to, kas ir sociālo dienestu klienti, bet viņu vidū var būt arī cilvēki ar visai augstiem ienākumiem, piemēram, kādas nelaimes gadījumā. Joprojām ir cilvēki, kuriem ir kauns prasīt palīdzību.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena ceturtdienas,19.oktobra, numurā! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas