Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Kolāts: televīzijā un ap to visu laiku vērpjas intrigas

Nav pirmā reize, kad Kolāts nokāpj no LR ģenerāldirektora augstumiem, lai pēc tam atgrieztos virsvadītāja krēslā. Taču šoreiz viņš aiziet no Doma laukuma ēkas, kur ar īsiem un maznozīmīgiem pārtraukumiem nostrādāti vairāk nekā 30 gadi. Šajā laikā Kolāts ir kļuvis par sabiedriskā radio leģendu, viņa balsi pazīst un uzticas vai visi Latvijas iedzīvotāji, un viņu ciena kolēģi. Bija milzum popularitāte raidījumā Mikrofons, bija ziņu dienests, divarpus termiņi ģenerāldirektora amatā un radio izvilkšana no dziļas finanšu bedres.

Tagad viņš pamatīgi riskē ar savu karjeru un arī par spīti lielākiem un mazākiem skandāliem joprojām spožo publisko tēlu. Viens otrs kolēģis un masu mediju eksperts jau lēš, ka Kolātam kaut kas tomēr ir aiz ādas, un viņa īstais mērķis nav vis LTV Ziņu dienesta vadītāja krēsls, tas stāv tālāk laika nogrieznī. Lasiet Sestdienas salonā sarunu ar populāro žurnālistu.

Intervijas fragments:

Vai esat atradis brīdi bez steigas pārdomāt nākamo darbu: aiziešu es uz Zaķusalu. Uz zemāku amatu. Televīzijas celtne paplukusi, raidījumu reitingi varētu būt daudz augstāki, viens otrs pazīstams profesionāls jau aizgājis projām. Vai tas viss jums ir vajadzīgs?

Kolēģi, mēs vinnēsim Gagarina kausu! Mēs vinnēsim! Nevis KHL, pārnestā nozīmē, protams. (smejas)

Tiešām nav bijis šaubu brīža?

Ir šaubas, protams... pat iezogas bažas! Jāparunājas ar citiem cilvēkiem, jāparunājas ar gudru cilvēku – es domāju sevi (pasmejas). Ziniet - laiks iet uz priekšu, un es vēl kaut ko varu izmēģināt šajā dzīvē, kas ir pilnīgi jauns! Drīz es vairs nevarēšu, jo man aizvien vairāk sāks iepatikties sēdēt savās mājās Kuivižos verandiņā izgāzušamies krēslā pie alus glāzes un vērot, kā garām slīd automobiļi. Man blakus ir Rīgas- Tallinas šoseja.

Ķert verandā dzīves apskaidrības brīžus, vai tad slikti?

Nē, nē, tas būs tāds brīdis, kad vairs neko negribēsies darīt. Esi vienā labā robā, kaut ko padari... Tāds laiks var pienākt jebkuram cilvēkam.

Bet pagaidām urda nemiers?

Jā! Latvijas televīzijai pēdējā laikā tiešām ir zināms negatīvs oreols. Es nezinu, kādēļ tas tā ir, ka televīzijā un ap to visu laiku vērpjas intrigas. Maniem iespējamajiem kolēģiem tas ir ļoti sāpīgi un apbēdinoši. Mēs šim oreolam nomainīsim krāsu!

Pats esat Latvijas televīzijas skatītājs? Kādus medijus labprāt izmantojat?

Līdz šim galveno informatīvo barību guvu no interneta portāliem un Latvijas Radio. Darba dēļ klausījos citus radio, bet diezgan maz. Arī televīziju skatījos diezgan maz. Tagad būs jāskatās. Sāku no vakardienas.

Un kāds iespaids?

Labs! Pietiekami augsts profesionāls līmenis, ar kuru tiešām var paveikt lielas lietas. Man tur nav nekas jāsāk milzīgi no jauna.


Visu interviju ar Dzintri Kolātu lasiet jaunākajā Sestdienas numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Taisnība par acīm!

Vēsturnieks un ekspolitiķis Atis Lejiņš par latviešu Odiseju, Saeimas troksni un par to, kāpēc notiek revolūcijas.

Estonia’s ēnā

1994. gada 1. oktobrī, tātad trīs dienas pēc prāmja Estonia katastrofas, SestDienas smalko aprindu hronika publicēja vienu Klāva Elsberga dzejoli.

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata