Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Nebļaut visiem līdzi

Laimis Rācenājs vienmēr gribējis būt citāds, atšķirīgs, ne tāds kā visi. Kā mūzikā, tā dzīvē. Un ir arī. Sanācis tā, ka ar Laimi esam tikušies dažādos savdabīgi spilgtos brīžos.

Kopā meklējām Josifa Brodska kapu Venēcijas Cemeterio. Negaidīti saskrējāmies uz Argentīnas–Čīles robežas, tādā kā nekurienē, dodoties katrs savā virzienā, taču sarunājām vakarā satikties Kalafatē, Argentīnā. "Ja kaut kas notiks ar mani, pasveicini Latviju!" nākamajā dienā skumji noteica Laimis, kurš naktī, iedams uz savu viesnīcu, bija pamanījies pazaudēt telefonu un palika Patagonijā bez jebkādiem kontaktiem. Tāpat nejauši tikāmies arī Rīgas lidostā, kad Laimis ar dzīvesbiedri Karīnu devās ceļojumā uz Romu, kur nokļuva autoavārijā. Par avāriju Rācenājam runāt jau apnicis, it īpaši tāpēc, ka viņš to neatceras. "Fails" — pēc iziešanas no viesnīcas pafotografēt naksnīgo Romu — ir izdzēsts kā nepabeigts un nesaglabāts dokuments. Lai arī avārijas sekas, traumas joprojām ir jūtamas, Laimis vingro, atgūst veselību un laimīgā kārtā ir atgriezies uz skatuves. Un kaulos saliktie titāna stieņi lidostās nepīkstot... "Pēc tam, kad man pie Vatikāna uz apgaismotas gājēju pārejas uzbrauca mašīna, es sapratu, ka nav jēgas vispār ne par ko satraukties. Ja tev tādā vietā nodara pāri, tā ir zīme!" viņš tikai vēlāk noteiks, it kā norādot, ka viss ir Dieva rokā.

Lasiet par savdabīgo talantīgo mūziķi Sestdienā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Dauku sevī meklējot

Brīžam šķiet, ka tik tiešām viss mūsdienu pasaulē atduras pret drošību. Latvijā pavisam konkrēti tā tiek izteikta naudas formā, veidojot valsts budžetu, kur drošība nešaubīgi nolikta prioritāšu ...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata