Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 26. novembris
Sebastians, Konrāds

SestDienas receptes: Dažkārt dzīve vienkārši ir garšīga!

Jā, tā tas ir, un to vajag pamanīt – ja ikdienas skrējienā tas neizdodas, tad vismaz brīvdienās ieteicams padzīvot garšīgi! Gulēt līdz vienpadsmitiem, atļaut paskatīties multenes, neskubināt novilkt pidžamu, ierosināt padauzīties. Un pagatavot kaut ko īpaši garšīgu! Bērni to noteikti novērtēs.

Indijas rieksti karamelē

Karamelizēti rieksti, īpaši mandeles, daudziem saistās ar Ziemassvētkiem, bet patiesībā tie tiešām labi noder vienmēr – piemēram, skolēna pusdienu kastītē kā gards pārsteigums. Indijas rieksti vairumam bērnu patīk tieši maigās garšas un samērā mīkstās struktūras dēļ, bet vēl ar karameli tie vispār paceļas citā līmenī!

15 minūšu/viegli/5–6 porcijas

Sastāvdaļas

  • 1 glāze Indijas riekstu
  • ½ glāze cukura
  • 1 ēd. k. sviesta
  • šķipsna sāls

Gatavošana 

1. Pannā liek sviestu un izkausē. Karstumu uzregulē mazliet virs vidējā.

2. Ber klāt Indijas riekstus un cukuru. Piemet šķipsnu sāls. Regulāri apmaisot, karsē, līdz cukurs izkūst un apkaramelizējas ap riekstiem. Kad viss cukurs ir izkusis, pannu noņem no uguns. Jāpiebilst: cukurs var sadegt, tāpēc regulāra, bet nepārspīlēti ātra maisīšana ir svarīga.

3. Apcukurotos riekstus izber uz izklātas cepampapīra loksnes un atdala citu no cita, lai neveidojas lieli gabali. Ja paliek pāris salipušu riekstu, nekas – smuki!

4. Ļauj mazliet padzist (jo sakusis cukurs ir ļoti karsts), un gatavs! Vislabāk uzglabāt noslēdzamā traukā, piemēram, burkā, lai
netiek klāt mitrums. Tāpat var karamelizēt arī citus riekstus.

 


Tako ar pikanto vistu

Vista ir tā gaļa, ko atzīst par ēdamu arī lielākā daļa bērnu, vai ne tā? Šo tako recepti gan vairāk adresēju pusaudžiem, kuriem garšo visādi tamlīdzīgi ēdieni un arī zināms asumiņš jau iepaticies.

30 minūšu/nekā grūta/2-3 porcijas

Sastāvdaļas

  • 2 nelielas vistas filejas
  • 1 ēd. k. cepamās olīveļļas
  • sāls un pipari pēc sajūtas
  • 2–3 tortiljas ap 20 cm diametrā
  • 1 avokado
  • sauja kraukšķīgu zaļo salātu, piemēram, ledussalātu
  • zaļie lociņi
  • skābais krējums
  • laima šķēlītes

Mērcei

  • 50 g sviesta
  • ½ tējk. asās čili Sriracha mērces (daudzumu var variēt pēc sajūtas)
  • 1–2 ēd. k. tomātu mērces
  • ½ tējk. ķiploku pulvera
  • sāls un pipari pēc sajūtas (man nevajadzēja)

Gatavošana 

1. Vistas filejas pārgriež plakaniski uz pusēm, lai plānākas un ātrāk izcepas. Pannā uzkarsē eļļu un apgrozot apcep filejas no abām pusēm smuki brūnīgas. Apmēram 10 minūtēs būs gatavas. Sāls un piparus pēc sajūtas.

2. Pagatavo mērci: mazā pannā vai katliņā izkausē sviestu, iemaisa čili mērci, tomātu mērci, ķiploku pulveri un varbūt mazliet sāls un cukuru, ko atkal pievieno pēc sajūtas.

3. Sagriež salātus, lociņus un avokado. Tortiljas izkarsē pannā no abām pusēm, lai veidojas smuki, brūnīgi pleķīši. Var bez taukiem, var ar nedaudz eļļas.

4. Apcepto vistu saplucina un iemaisa mērcē. Tortiljas ērti ieloka piemērotā traukā, ieber katrā salātus, uz tiem kārto saplucināto vistiņu mērcē, tad pievieno avokado šķēlītes, pārkaisa lociņus, pieliek laima šķēlīti, karoti krējuma. Tako sanāk visai bagātīgs, tāpēc vislabāk to ēst ar rokām un apbruņojoties ar salvetēm. Gultā būs grūti, pie datora bīstami!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli


Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata