Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 27. novembris
Lauris, Norberts

SestDienas receptes: Maltas pīrādziņi jeb pastizzi un lēcu virums

Ar receptēm dalās Agnese Jankovska, kura dzīvi pavada Maltā.

Maltas pīrādziņi jeb pastizzi

Tie te ir cieņā – pildīti pīrādziņi visādos veidos. Lai arī pildījumos nav Latvijai raksturīgas garšas, pīrādziņi kā tādi man vienmēr un visur asociējas ar mājām un mājīgumu, tāpēc tos cepu itin bieži.

Vajadzēs:

  • 1 paku saldētas kārtainās mīklas
  • 1 bundžu tumšo pupiņu vai turku zirņu
  • kumīnu
  • sāli
  • aitas sieru

Gatavošana:

1. Saldētās mīklas plāksnes izņem no saldētavas, lai atkūst. Tikmēr sagatavo pildījumu.

2. Pupiņām nolej šķidrumu un saspaida tās kopā ar kumīnu un mazliet sāls, ja vajadzīgs. Var visu arī sablendēt.

3. Katru mīklas plāksni sagriež uz pusēm un starp katrām divām plāksnēm liek karoti ar pildījumu. Pārkaisa mazliet ar sieru un saspaida malas, lai pildījums netiek ārā.

4. Izklāj cepešplāti ar cepampapīru, izkārto pīrāgus un cep 200 grādos apmēram 20 minūtes. Gatavs! Pasniedz karstus.


Lēcu virums ar pakčoi un kalē

Šī recepte ir veltījums manam tētim, kurš vienmēr mēģinājis savā dārzā izaudzēt kaut ko neparastu – savulaik tā iepazinu visādus jocīgus salātus, dārzeņus un pat sēnes. Bet ar ēst gatavošanu gan viņš ir uz jūs, tāpēc vienmēr, kad esmu mājās Latvijā, pagatavoju no tēta izaudzētā kādu ēdienu. Piemēram, pagājušo reizi, kad viesojos, uzvārīju šādu virumu, kas visiem ļoti garšoja.

Vajadzēs:

  • 1 glāzi lēcu (dzelteno vai sarkano)
  • 1 sīpolu
  • 1 nelielu ziedkāpostu
  • 3 burkānus
  • 1 pakčoi kāpostsalātu galvu
  • 3 nelielas lapu kāposta (keila) lapas
  • kurkumu, kumīnu, sāli, piparus
  • 200 g konservētu (vai vārītu) turku zirņu

Gatavošana:

1. Lielākā katlā ielej eļļu, apcep sakapātu sīpolu, pievieno gabaliņos sagrieztus burkānus un ziedkāpostu rozetītes, pa tējkarotei saberztas kumīna sēklas un kurkumu. Pāris minūšu cep visu kopā un tad pievieno arī lēcas, kas pirms tam kārtīgi noskalotas zem tekoša auksta ūdens.

2. Apcep lēcas mazliet kopā ar dārzeņiem, tad lej klāt ūdeni, pieber sāli, piparus un vāra uz mazas uguns 15 minūtes.

3. Pievieno rupji sakapātus lapu kāpostus un pakčoi lapas – ja pēdējās ir ap 10 cm garas, var smalkāk negriezt. Beigās pieber turku zirņus, un vēl pēc 5 minūtēm sautējums ir gatavs. Pašai man tas šķiet mazliet dīvaini, bet šo sautējumu ir iecienījuši pat bērni.


iesaka izmēģināt receptes kopā ar atbilstošāko vīnu

 

KWV Classic Collection Chardonnay

Patīkami sauss sarkanvīns, kas ir apveltīts ar elegantu un svaigu raksturu, ko papildina apelsīna ziedu, persiku un bumbieru aromātu nianses.

Garšas paletē jūtama neliela mineralitātes nots pieskaņa.

Ieteicams pasniegt 9-10C temperatūrā gan kā aperatīvu, gan kā kompankonu pie jūras veltēm, krēmīgām pastām un dažādiem vistas gaļas un zivs ēdieniem.

*iesakām izbaudīt ar Maltas pīrādziņiem jeb pastizzi

 

 

KWV Classic Collection Cabernet Sauvignon

Viegls un patīkami sauss sarkanvīns. Dinamisks vīns ar elegantu melleņu, krustnagliņu un plūmju nots pieskaņu.

Garšas paletē vīns ir elastīgi maigs un ar augļainu raksturu, ko papildina viegli tanīni. Vīns tiek daļēji nogatavināts ozolkoka mucās.

Ieteicams pasniegt 16-18°C temperatūrā, kā kompanjonu pie grilētas gaļas ēdieniem.

*iesakām izbaudīt ar lēcu virumu ar pakčoi un kalē

 

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME, TĀ PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli


Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata