Vistas fileja kokospienā
Maigi krēmīga mērcīte ar pikantu ingvera un ķiploku noti – ideālas vakariņas drēgnā laikā, kad pavasaris vēl ir ceļā. Vislabāk sader ar rīsiem piedevās. Un noteikti ar zaļumiem!
35 minūtes/nekā grūta/4 porcijas
Sastāvdaļas
- 2 palielas vistas filejas
- šķipsna kaltētu ķiploku pulvera
- 1 neliels sīpols
- 2 ēd. k. olīveļļas
- sāls, pipari
- 3 ķiploka daiviņas
- 1 tējk. rīvētas svaigas ingvera saknes
- 1 kārbiņa kokospiena
- 1 ēd. k. svaigas laima sulas un miziņa no
- 1 laima
- 1 tējk. brūnā cukura
- pa saujiņai svaigu zaļumu – kinzas un lociņu
Gatavošana
1. Vistas fileju sagriež kumosa lieluma gabaliņos, pārkaisa ar ķiploku pulveri, sāli un pipariem.
2. Sīki sagriež sīpolu un apcep pannā sakarsētā olīveļļā. Uz nelielas uguns pasautē pāris minūšu.
3. Sīpoliem pievieno vistas filejas gabaliņus, maisot apcep kādas piecas minūtes. Tad vistas gabaliņus izņem no pannas, noliek maliņā.
4. Pannā pievieno ar spiedni izspiestas ķiploka daiviņas, sarīvētu ingvera sakni, maisot visu apcep kopā ar sīpoliem.
5. Pielej kokospienu, laima sulu un pieliek norīvēto miziņu, arī cukuru. Noregulē nelielu karstumu un vāra apmēram 10–12 minūšu, līdz mērce mazliet reducējas un iebiezinās.
6. Liek atpakaļ pannā vistas gabaliņus un pāris minūšu pavāra. Tad iemaisa sakapātu kinzu, ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus. Pasniedz ar rīsiem, pārkaisītiem zaļajiem lociņiem un laima daiviņām.
Vista kokospienā ir diezgan pabāla no skata, tāpēc krāsains rīsu maisījums piedevās būs īstais – parastie, sarkanie un melnie savvaļas rīsi ir jauki raibs ansamblis.
Ātrā zupa ar sīpoliem, gaļu un olām
Te arī mans sānsolis no taizemiešu virtuves ķīniešu virzienā. Vienkārši, ātri, sātīgi un arī interesanti – lai gan sastāvdaļu nav daudz, zupas garšas buķete sanāk visai bagātīga.
20 minūšu/3–4 porcijas/vienkāršāk nevar būt
Sastāvdaļas
- 3 lieli sīpoli
- 3 vidēji tomāti
- 1 ēd. k. olīveļļas
- ap 700 ml buljona (atkarībā no vēlamā zupas biezuma)
- 200–250 g smalki un sīki sagrieztas liellopu gaļas (filejas vai laba šķiņķa)
- 3 olas
- 2 ēd. k. tumšās sojas mērces
- zaļie lociņi
Gatavošana
1.Tomātus noblanšē un nomizo. Sagriež mazos gabaliņos.
2. Pannā sakarsētā olīveļļā apcep parupjos gabalos sakapātus sīpolus, pēc brītiņa pievieno tomātu gabaliņus un apmēram piecas minūtes pasautē.
3. Katliņā uzkarsē buljonu un pievieno pannas saturu, piecas minūtes pavāra. Tikmēr sīki un smalki sakapā liellopu gaļu un pievieno to zupai. Vāra apmēram piecas līdz septiņas minūtes.
4. Bļodiņā sakuļ olas un iemaisa verdošajā zupā, līdz izveidojas smukas pārsliņas. Pievieno sojas mērci, svaigi maltus melnos piparus un sāli pēc garšas. Pasniedz ar sakapātiem zaļajiem lociņiem.
Zupu var gatavot arī ar vistas gaļu. Ja vēlas, papildu sātīgumam var iemaisīt arī kādu sauju vārītu rīsu – man tie bija palikuši pāri no pirmās receptes.