Sastāvdaļas: biezās beļģu vafeles (var cept paši, var pirkt), 1 kārbiņa vārīta iebiezinātā piena (vajadzēs ap 250 g, mazliet vairāk nekā pusi kārbas – ja lieto veselu, tad dubulto arī maskarpones daudzumu), 250 g maskarpones siera, Dārza ogas – labāk ar skābumiņu, kā jāņogas, upenes, avenes, skābie ķirši.
Gatavošana
1. Izcep vai nopērk vafeles. 2. Pagatavo krēmu – liek bļodā vārīto iebiezināto pienu un maskarponi un ar karoti rūpīgi samaisa. Būs, ko pamaisīt, lai veidotos viendabīga krēma masa! 3. Gatavo krēmu ieliek ledusskapī atvēsināties. Tikmēr salasa ogas – man vislabāk patīk ogu mikss, bet jāņogas ir teju obligātas, jo to skābums izcili sader ar krēma un vafeles saldumu. 4. Ņem pa vafelei, ziež virsū atdzesēto krēmu, pārkaisa ogas un bauda! Var piedzert glāzi limonādes vai rozā vīna...
Vafeļu vietā labi garšos arī smilšu mīklas groziņi.