Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 19. novembris
Liza, Līze, Elizabete, Betija

Vafeles ar krēmu un ogām

Gardums vasarīgam launagam! Krēmu pirms pasniegšanas ļoti rekomendēju atdzesēt, tad baudījums būs krietni lielāks.

Sastāvdaļas: biezās beļģu vafeles (var cept paši, var pirkt), 1 kārbiņa vārīta iebiezinātā piena (vajadzēs ap 250 g, mazliet vairāk nekā pusi kārbas – ja lieto veselu, tad dubulto arī maskarpones daudzumu), 250 g maskarpones siera, Dārza ogas – labāk ar skābumiņu, kā jāņogas, upenes, avenes, skābie ķirši.

Gatavošana

1. Izcep vai nopērk vafeles. 2. Pagatavo krēmu – liek bļodā vārīto iebiezināto pienu un maskarponi un ar karoti rūpīgi samaisa. Būs, ko pamaisīt, lai veidotos viendabīga krēma masa! 3. Gatavo krēmu ieliek ledusskapī atvēsināties. Tikmēr salasa ogas – man vislabāk patīk ogu mikss, bet jāņogas ir teju obligātas, jo to skābums izcili sader ar krēma un vafeles saldumu. 4. Ņem pa vafelei, ziež virsū atdzesēto krēmu, pārkaisa ogas un bauda! Var piedzert glāzi limonādes vai rozā vīna...

Vafeļu vietā labi garšos arī smilšu mīklas groziņi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli


Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata