Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Uz šosejas nav jātēlo Šūmahers

Todam par Latviju esot vislabākais iespaids, piemēram, viņš slavēja latviešu uzbūvēto elektropiedziņas mašīnu OSCar eO, ar kuru Andris Dambis un Māris Saukāns nākamā gada sākumā plāno startēt Dakaras rallijreidā. «Esmu liels jauno tehnoloģiju atbalstītājs,» stāsta Tods, bet atturas prognozēt, kad ar elektromotoriem varētu aprīkot arī F-1 automašīnas.
Žans Tods labi zina, kas ir ātrums un braukšana uz riska robežas, jo savulaik bijis panākumiem bagāts rallija stūrmanis. Vēlāk - arī leģendārās Ferrari komandas vadītājs Formula 1 čempionātā. Tomēr viņš uzsver, ka riskanta braukšana ir piemērota autosacīkšu trasēm, nevis koplietošanas ceļiem. Tods kā Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents aktīvi iesaistījies kampaņā par ceļu satiksmes drošības uzlabošanu.

Ceļu satiksmes drošības vēsti viņš šonedēļ bija atvedis arī uz Latviju, lai gan uz pasaules fona Latvija drīzāk ir pozitīvs piemērs. Todam bija iespēja uzslavēt Latviju, jo pie mums ceļu satiksmes drošība pamazām uzlabojas, autoavārijās bojāgājušo skaits ar katru gadu samazinās. Tods rosina autovadītājus ne tik daudz vainot sliktos ceļus, cik padomāt, ko paši varētu darīt, lai satiksmes plūsmā justos drošāk. Viņš aicina ievērot satiksmes noteikumus, vienmēr lietot drošības jostas, neēst un nedzert pie stūres, nepļāpāt pa mobilo telefonu un nesūtīt īsziņas. Pēc viņa domām, ķiveres būtu jālieto ne tikai motociklistiem, bet arī riteņbraucējiem, jo ar mūsdienu velosipēdiem iespējams sasniegt daudz lielāku ātrumu nekā senāk.

Vairāk par Žanu Todu un viņa ieteikumiem autovadītājiem lasiet Sestdienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Valodu piedzīvojums

Eiropas valodu diena Latvijā – tāpat kā pārējā Eiropā – tiek atzīmēta jau kopš 2001. gada, taču šogad pirmo reizi tā tiks svinēta tik plaši, ka pasākums izpelnījies festivāla statusu, un sestdien, ...

Estonia’s ēnā

1994. gada 1. oktobrī, tātad trīs dienas pēc prāmja Estonia katastrofas, SestDienas smalko aprindu hronika publicēja vienu Klāva Elsberga dzejoli.

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata