Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Pļaviņš/Regža ar sensacionālu uzvaru iekļūst EČ ceturtdaļfinālā

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža piektdien iekļuva Majoros notiekošā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rīkotā Eiropas čempionāta finālturnīra ceturtdaļfinālā. Ar 16.numuru izliktie mājinieki Pļaviņš un Regža astotdaļfinālā ar rezultātu 2-1 (19:21, 21:16, 15:10) pārspēja Eiropas čempionāta trešo numuru Ņikitu Ļaminu un Vjačeslavu Krasiļņikovu no Krievijas. Līdz ar to Eiropas čempionāta astotniekā būs divi Latvijas vīru pāri, jo ceturtdaļfinālā iekļuvuši arī Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš. Savukārt dāmu konkurencē astotdaļfinālā cīnīsies Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka.

Ceturtdaļfinālā viņi sestdien plkst.13 tiksies ar sesto numuru izliktajiem Nīderlandes sportistiem Aleksandru Broiveru un Robertu Mēuvsenu. Viņi ir pagājušā gada olimpisko spēļu bronzas medaļnieki un 2013.gada pasaules čempioni.

Latvijas pludmales volejbolisti pretiniekiem, kuri tika uzskatīti par vieniem no čempionāta favorītiem, izrādīja cienījamu pretestību un izcīnīja uzvaru.

Pirmajā setā pēc nonākšanas iedzinējos ar 12:18 Pļaviņš un Regža iespaidīgi atspēlējās un panāca neizšķirtu 19:19.

Tiesa, galotnē meistarīgāki bija krievi, Latvijas pārim piekāpjoties ar 19:21.

Otrajā setā Latvijas duets atradās uz viļņa, kuru izdevās turpināt no pirmā seta galotnei. Latvieši ar veiksmīgo spēli piespieda pretiniekus kļūdīties, pēc vadības 6:5 panākšanas noturoties priekšā un izcīnot uzvaru ar 21:16, tādējādi uzvarētājs bija jānoskaidro trešajā setā. Tajā laukumā dominēja pārliecību ieguvušais Regža, kurš seta vidū ar "eisu" un sekmīgu darbību blokā panāca trīs punktu pārsvaru (7:4).

Līdzjutēju ovāciju atbalstīti latvieši panāca jau piecu punktu pārsvaru (10:5), pēc kura krievi pieprasīja medicīnisko pārtraukumu. Pēc tā pretinieki atguva divus punktus, taču Latvijas duets nosargāja vadību un izcīnīja uzvaru ar 15:10.

Ļamins un Krasiļņikovs šosezon ir starp vadošajiem pāriem pasaulē, pasaules čempionātā izcīnot bronzas medaļas. Spēlējot ar citiem partneriem, Krasiļņikovs Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs bija ceturtais, bet Ļamins ieņēma piekto vietu.

Kā vēstīts, pirms tam izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā Pļaviņš un Regža ar rezultātu 2-0 (22:20, 21:17) pārspēja ar 12.numuru izliktos poļus Maceju Rudolu un Jakubu Šalankeviču.

Tikmēr ar 26.numuru izliktie Edgars Točs un Rihards Finsters izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 1-2 (22:20, 12:21, 13:15) piekāpās turnīra 13.numuram Niko Bīleram un Marko Kratigeram no Šveices, čempionātu noslēdzot dalītā 17.vietā.

Savukārt Latvijas vadošais duets Samoilovs/Šmēdiņš, kuri izlikti ar ceturto numuru, astotdaļfinālā ar rezultātu 2-1 (21:19, 19:21, 15:10) pārspēja sacensību pirmo numuru Bartošu Losjaku un Pjotru Kantoru no Polijas.

Ceturtdaļfinālā latvieši plkst.18 tiksies ar citu Polijas duetu Gžegožu Fijaleku un Mihalu Brilu, kuriem ticis piektais numurs. Fijaleks un Brils astotdaļfinālā ar 2-0 (21:18, 21:16) apspēlēja Bīleru un Kratigeru.

Fijaleks un Brils šosezon sasnieguši trīs Pasaules kausa posmu ceturtdaļfinālus, tajā skaitā divas reizes prestižākajos piecu zvaigžņu turnīros.

Dāmu turnīrā no izslēgšanas turnīra otrās kārtas iesaistīsies ar astoto numuru izliktās Kravčenoka/Graudiņa, kurām mačs iecerēts plkst.16. Viņām būs jātiekas ar turnīra 17.numuru Elsu Makmilanu un Paulu Soriju Gutjeresu no Spānijas, kuras izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 2-0 (21:17, 21:19) pārspēja ar 31.numuru izliktās ukrainietes Innu un Irinu Mahno.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi