Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Samoilovs un Šmēdiņš EČ apakšgrupu turnīru noslēdz ar trim uzvarām trīs spēlēs

Latvijas vadošais pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ceturtdien izcīnīja uzvaru Majoros notiekošā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rīkotā Eiropas čempionāta finālturnīra apakšgrupu trešās kārtas cīņās.

Mājinieku favorīti, kuriem čempionātā ir ceturtais numurs, ar trim uzvarām trīs spēlēs uzvarēja D apakšgrupā un izslēgšanas turnīru sāks no otrās kārtas.

Samoilovs un Šmēdiņš spēlē par pirmo vietu D apakšgrupā ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:13) pārspēja šveiciešus Niko Bīleru un Marko Kratigeru, kuriem ir 13.numurs.

Pirmā seta pirmā puse aizritēja līdzīgi, latviešiem servējot pa Šveices dueta garāko spēlētāju Kratigeru, taču tas nedeva cerēto. Pirmo reizi divu punktu pārsvars tika panākts seta vidū (11:9), bet nedaudz vēlāk tika gūti trīs bezatbildes punkti, kas ļāva panākt 15:11. Seta galotnē šveicieši pietuvojās līdz vienam punktam - 19:18 Samoilova un Šmēdiņa labā, taču latvieši noturēja vadību un guva virsroku ar 21:18.

Otrā seta sākumā latvieši ātri panāca vadību 4:1, bet pēc tam iekrāja četru punktu pārsvaru (7:3). Lai gan šveicieši trīs punktus atguva, mājinieki, pateicoties Šmēdiņa pārliecinošajai spēlei, nosargāja vadību un vēlāk panāca jau plus sešus punktus (14:8). Latvijas duets spēja nosargāt drošo pārsvaru un setā uzvarēja ar 21:13.

Šveices duets šosezon Pasaules kausa posmos sasniedzis vienu pusfinālu, trīs zvaigžņu raudzes turnīrā Hāgā ieņemot ceturto vietu.

Samoilovs/J.Šmēdiņš pirmajā mačā ar 2-0 (21:18, 21:10) pieveica Turcijas duetu Muratu Giginoglu un Hasanu Mermeru, kuri izlikti ar 29.numuru, bet pēc tam dramatiskā mačā ar 2-1 (18:21, 21:18, 15:13) uzvarēja vāciešus Markusu Bekermanu un Janniku Harmsu, kuri kontinenta meistarsacīkstēs izlikti ar 20.numuru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi