Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Treneris Samoilovs: Volejbola federācijai vairāk jāpadomā par materiālu atbalstu spēlētājiem

Jūrmalā notikušais Eiropas čempionāta turnīrs pludmales volejbolā noorganizēts godam, tomēr ārpus Latvijas Olimpiskās vienības spēlējošajiem nepietiek naudas sagatavošanās darbam un dalībai nopietnos turnīros, sarunā ar laikrakstu Diena atzinis treneris Genādijs Samoilovs.

Lielāks prieks ir par puišu otro vai meiteņu piekto vietu?

Noteikti par meitenēm. Pie Sašas un Jāņa panākumiem jau esmu pieradis, jo viņi finālos spēlē regulāri – pēdējos piecos gados jau ceturto reizi. Meitenēm ir deviņpadsmit divdesmit gadu, un viņas pirmajā Eiropas čempionātā bija piektās starp pieaugušajiem! Tas ir ļoti labi. Galu galā turnīra gaitā uzvarējām gan čempiones no Vācijas, gan polietes, kuras spēlēja par trešo vietu, bet zaudējām tikai vienā spēlē.

Vai uzvara pār čempionēm norāda, ka meitenes bija gatavas arī cīņai par medaļām?

Kopumā jā, bet tas viņām ir pirmais tāds turnīrs. Pāragri jau cīnīties par medaļām, lai gan gribētos, protams. Nākamgad, pēc diviem – tad cīņa par medaļām jau varēs būt kā mērķis. Kā Jānim un Sašam pietrūka finālā? Bija ļoti stiprs pretinieks. Nikolai šobrīd ir labākais bloķētājs pasaulē, un arī Lupo šodien spēlēja ļoti labi. Mums patraucēja tas, ka Sašam ir problēmas ar ceļgalu, kas kopējo spēles līmeni pazemināja.

Iepriekš teicāt, ka labs sasniegums būtu jau piektā vieta...

Tā ir, jo Eiropas čempionāts ir spēcīgākais turnīrs. Pat augstāks par pasaules čempionātu. Izcīnot otro vietu, puiši šoreiz pārlēca paši sev.

Cik ļoti izmantojām to, ka finālturnīrs notiek pie mums?

Par deviņdesmit deviņiem procentiem. Prieks par līdzjutējiem, kuri pēdējās divās dienās pārpildīja stadionu. Citās valstīs nav jāmaksā par biļetēm, bet cilvēku nav tik daudz. Mums cilvēki mīl pludmales volejbolu.

Vai turnīrs tika sarīkots pietiekami augstā līmenī?

Organizatoriski viss bija augstā līmenī, bet es ceru, ka Latvijas Volejbola federācija turpmāk vairāk padomās par ne tikai morālu, bet arī materiālu atbalstu spēlētājiem. Šobrīd turamies tikai uz LOV (Latvijas Olimpiskās vienības) rēķina.

Ja spēlētājs nav LOV sastāvā, izdzīvot ir iespējams?

Praktiski nav iespēju spēlēt augstā līmenī. Meitenēm bija izšķiršanās. Anastasija (Kravčenoka) man vaicāja: ja netieku LOV sastāvā, kā man dzīvot? Lai sagatavotos, ziemā jāaizvada treniņnometne Ēģiptē, bet nav, par ko. Teicu, ka dzīvokli iedošu un kaut ko ēdamu arī tur atradīsim, bet bez LOV atbalsta tur nevar pat aizlidot. Uzskatu, ka federācijai vajadzētu rūpēties arī par pludmales, ne tikai klasiskā volejbola spēlētājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi