Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 3. septembris
Bella, Berta

Seska ekipāža WRC Latvijas posmā pēc piektdienas ātrumposmiem saglabā otro vietu

Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis piektdien pasaules rallija čempionāta (WRC) astotajā posmā astotajā ātrumposmā sasniedza ceturto labāko laiku, kopvērtējumā saglabājot otro pozīciju.

Otro vietu ieņēma japānis Takamoto Kacuta ("Toyota GR Yaris"), bet trešo - Luksemburgas pilots Greguārs Munsters ("Ford Puma"), ātrumposma uzvarētājam piekāpjoties attiecīgi 3,5 un 5,6 sekundes.

Sesks ("Ford Puma") ierindojās ceturtajā vietā, Rovanperem zaudējot 6,8 sekundes.

“No rīta biju samērā piesardzīgs, taču, braucot ar šo ātro mašīnu, nepieciešams sākt dienu prātīgi, jo tā ir trakoti ātra. Mēs to izbaudījām," organizatori citē Sesku. "Vēlos braukt ar pedāli grīdā, bet, ieslēdzot hibrīdtehnoloģiju, sanāk vēl ātrāk."

Tukuma ātrumposmā, kas šajās sacensībās bija trešais, Sesks ar Franci svinēja pirmo uzvaru WRC sacensībās.

"Pērn Eiropas rallija čempionātā (ERC) te uzvarējām ar 16 sekunžu starpību, tagad mums ir pirmais uzvarētais ātrumposms," stāsta Sesks. "Spējām iekļauties labā ritmā un braukt vienā ātrumā ar pasaules čempioniem."

"Turpinājums bija samērā slidens," atzīst Latvijas pilots, skaidrojot, ka nav viegli pārslēgties pēc braukšanas ERC ar cita ražotāja auto.

Pilots stāsta, ka pamazām sāk izprast mīkstā sastāva riepas.

"Nākamajā ātrumposmā bijām ļoti tuvu tam, lai nonāktu ceļa malā. Riepas sakarsa arvien vairāk un vairāk," skaidro Sesks. 

Viņš atzīst, ka priekšpēdējā ātrumposmā bija pāris kļūdiņas, taču kopumā viss bija kārtībā.

"Beigās mums galīgi vairs nebija sataupītas riepas. Bija diezgan grūti parūpēties par pilnīgi visu," atzīst Sesks, piebilstot, ka savu līdzjutēju priekšā ceturtdiena un piektdiena bija ļoti emocionālas.

Pārējās Latvijas ekipāžas, kas cīnās WRC2 klasē, Matīss Mežaks/Arnis Ronis un Artūrs Priednieks/Jānis Kirkovalds kopējā ātrumposma vērtējumā ieņēma attiecīgi 24. un 30.vietu 37 ekipāžu konkurencē.

Pēc otrās sacensību dienas un veiktiem astoņiem ātrumposmiem līderpozīcijas saglabā Rovanpere, kurš par 15,7 sekundēm apsteidz Sesku, bet trešajā vietā, līderim zaudējot 21,6 sekundes, atrodas francūzis Sebastjans Ožjē ("Toyota GR Yaris"). Mežaka pilotētā ekipāža ieņem 30. un Priednieka - 32.vietu.

Jau ziņots, ka trešajā un ceturtajā ātrumposmā Seska pilotētā ekipāža uzvarēja.

Sestdien paredzēti vēl astoņi ātrumposmi, bet svētdien noslēdzošajā sacensību dienā tiks aizvadīti četri ātrumposmi. Ekipāžām Latvijā ir jāveic 20 ātrumposmi 300,13 kilometru garumā, bet kopā ar pārbraucieniem tie būs vairāk nekā 1000 kilometri.

Jūnija beigās Seska ekipāža debitēja WRC, Polijas rallijā izcīnot piekto vietu.

Pēc septiņiem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējumā pirmo vietu ieņem "Hyundai Shell Mobis" pilots Tjerī Nevils no Beļģijas, kurš ir sakrājis 136 punktus, otrais ar 121 punktu ir Lielbritānijas pilots Elfins Evanss ("Toyota GR Yaris"), bet igaunis Ots Tenaks ar 115 punktiem noslēdz labāko trijnieku.

Sesks ar deviņiem punktiem ierindojas 14.vietā.

Vēsturē pirmais WRC posms Latvijā aptver teritoriju no Liepājas līdz Rīgai, ātrumposmiem norisinoties arī Tukuma novadā, Talsos un Talsu novadā, Kuldīgas novadā un Dienvidkurzemes novadā.

Sezonas turpinājumā notiks posmi Somijā, Grieķijā, Čīlē, Vācijā un Japānā.

Pērn par divkārtēju pasaules čempionu kļuva Somijas autosportists Kalle Rovanpere, kurš titulu nodrošināja vienu posmu pirms sezonas beigām. Rovanpere, kurš karjeras pirmsākumos izcīnīja divus Latvijas čempiona titulus rallijā, šogad nestartē visos WRC posmos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi