Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ringolds Balodis un Lauma Bērziņa kļūs par ABLV Bank likvidatoriem

Likvidējamās ABLV Bank likvidatora amatā iecelts Ringolds Balodis un Lauma Bērziņa, savukārt darbu atstās Elvijs Vēbers, aģentūrai LETA pavēstīja bankā. Bankā norādīja, ka ABLV Bank akcionāri otrdien nolēma veikt izmaiņas bankas Likvidācijas komitejas sastāvā. Ar informāciju par jaunajiem likvidatoru amata kandidātiem ir iepazīstināta arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK), kas dažādu kritēriju vidū vērtē arī Bērziņas un Baloža profesionālo pieredzi, izglītību un reputāciju. Vienlaikus ABLV Bank pārstāvji atzīmēja, ka Vēbers atstās likvidatora amatu, ņemot vērā vienošanos, kas noslēgta viņam stājoties amatā.

Darbu bankas likvidatoru amatā turpina zvērināto advokātu biroja Sorainen Latvijas biroja vadošā partnere, zvērināta advokāte Eva Berlaus, korporatīvo finanšu eksperts Arvīds Kostomārovs un nekustamā īpašuma un finanšu eksperts Andris Kovaļčuks.

"Jaunā Likvidācijas komiteja turpinās darbu pie FKTK apstiprinātā kontrolētas likvidācijas plāna īstenošanas, profesionāli, caurspīdīgi un tiesiski īstenojot ne tikai uzņēmuma aktīvu pārvaldīšanu, bet arī nodrošinot kreditoru pārbaužu uzsākšanu, piemērojot neatkarīga starptautiskā konsultanta izstrādāto un atbildīgajām iestādēm iesniegto metodoloģiju," minēja bankas pārstāvji.

Vēbers atzīmēja, ka ir paveicis visus uzticētos pienākumus, par ko bija vienojies, sākot darbu ABLV Bank.

"Veidojot Likvidācijas komiteju, tika noteiktas katra likvidatora atbildības, izvērtējot katra speciālista kompetences attiecīgajās jomas. Ņemot vērā manu zvērinātā advokāta un maksātnespējas administratora pieredzi, man uzticēja darbu pie gandrīz 3,7 tūkstošu kreditoru pieteikšanās un pieteikto prasījumu procesa izveides un nodrošināšanas. Šobrīd kreditoru pieteikšanās ir veiksmīgi noslēgusies, kreditoru akceptēšanas procesi noorganizēti un jau tuvāko nedēļu laikā plānots pabeigt visu kreditoru iesniegumu izskatīšanu kreditoru saraksta apstiprināšanai. Atlicis vien tehniski šo procesu pabeigt," teica Vēbers.

Viņš arī norādīja, ka turpmāk vairāk laika plāno veltīt privātās advokatūras prakses attīstībai.

Balodis ir tiesību zinātņu doktors, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes profesors, kurš specializējies valststiesībās, kā arī salīdzinošās konstitucionālās tiesībās. Viņš ir Tiesību zinātņu pētniecības institūta valdes priekšsēdētājs, kā arī ir Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājloceklis. Balodis savulaik bija galvenais valsts notārs - vadīja Uzņēmumu reģistru, kā arī viņš bija 12. Saeimas deputāts, ilggadējs Nacionālās drošības komisijas sekretārs un Eiropas drošības sadarbības padomes (EDSO) eksperts.

Savukārt Bērziņa ir individuāli praktizējoša zvērināta advokāte ar vairāk nekā 20 gadu darba pieredzi, sniedzot juridiskās konsultācijas un praktizējot komerctiesībās, korporatīvās pārvaldības un civiltiesībās, darba tiesībās un administratīvajās tiesībās. Pārstāvējusi klientu intereses valsts un pašvaldības institūcijās, veidojusi korporatīvās pārvaldības modeļus, kā arī sniegusi konsultācijas privātā kapitāla piesaistē, aktīvu iegādē vai atsavināšanā, darījumu un biznesa restrukturizācijā. Iepriekš vadījusi Deloitte Latvia Juridisko departamentu, kā arī strādājusi zvērināto advokātu birojā Sorainen.

Top komentāri

neticami!
n
Neticami! Šis skandalozais profesors ir kā pudeles korķis, kas laikam der visām pudelēm. No maksātnespējas procesa viņam taču nav nekādas sajēgas.
Ilga
I
Apbrīnojami. Ko Ringolds Balodis no izputējušās Reliģisko lietu pārvaldes tajā bankā darīs? Lūgsies? Cik viņa viduvējās teorētiskās zināšanas vispār tur der? Varbūt vienīgi Jūrmalas domē būs ko lietderīgu samācījies.
MĀRIS KĀSĪTIS
M
Kā tas tuklītis tur iekūlās, un kāda ir viņa pieredze banku likvidācijā?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses