Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā -2 °C
Apmācies
Sestdiena, 23. novembris
Zigfrīda, Zigrīda, Zigrīds

Diena pēta: Latvijā pašmāju ražotāji veikalos pārdod tikai īstu pienu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Lops
L
No pašmāju!Mūsu pašmāju nemaz nedrīkst atbalstīt izņemot Kāruma produkciju,kur reāli tiek ražots Latvijas auditorijai un iepakojumi nav apdrukāti ar nepamatototiem rakstiem svešvalodās atšķirībā no citiem "pašmāju" ražotajiem+Kārumam manuprāt arī ir viskvalitatīvākā produkcija par vispieņemamāko cenu!
es
e
tikai Talsu piena produkciju!
J
1) Droši vien, ka tiek pie pulvera piena pievienots arī govs piens, tikai cik %? Un tāpēc jau analīzes uzrāda, ka tas īsts nav piena pulveris. 2) Ja kāds saka, ka pulveris dārgs, tas tā nebūs. Dārgs ir pulveris, kuru ražo Latvijā. Ķīnā vai DAmerikā ražotie piena pulveri būs lēti. No tiem tad arī ražo to žļurgu, ko nosauc par pienu.
joe
j
Roka roku ... pieļauju, ka tā ir būtiska kļūda uzticēt dažādas ekspertīzes veikt ieinteresētām laboratorijām, kas vienlaikus veic maksas pakalpojumus ekpertējamiem ražotājiem.
Ieva > ddt
I
Esi taču redzējis, kā tas normālais piens rūgst, bez visām karsēšanām. Pareizi, kunkuļos (kas pat tautasdziesmā pieminēti).....Un, protams, daudz kas atkarīgs, kādā veidā ūdeni atdala, taču tādu ricotta konsistenci tā neiegūs.
Ieva > ddt
I
Tāds, ka tas ir atšķaidīts piena pulveris ar stabilizatoriem. Vismaz tas, ko var pirkt tais pašās Maxima utt.
12
1
Atceros, ka vēl 2007.gadā, kad strauji cēlās cenas piena produktiem, viens no lielajiem ražotājiem kā argumentu izmantoja faktu, ka piena ražošana esot dārga, jo jātaisa pulveris un tad no tā piens, lai pienam būtu garš realizācijas termiņš. Redzot to, kāds ir piena saskābšanas rezultāts - smirdīgs klīsteris, man nebija nekādu šaubu, ka to gatavo no pulvera!
ddt
d
Pienu pastererizējot iet bojā pienskābās baktērijas, tāpēc tas nesaskābst "normāli", bet ierūgst tādu baktēriju darbības rezultātā, kādas pārsvarā dzīvo Jūsu ledusskapī. Lai iegūtu rūgušpienu (vai jogurtu, vai citu raudzētu produktu) no pasterizēta piena, tam no jauna jāpievieno attiecīgās baktērijas ieraugs, pretējā gadījumā sāks spontānā fermentācija no tiem mikroorganismiem, kas ir "pa rokai".
  • 2
  • 1
pakausis
p
nu pienu var nodigitalizēt līdz tādai pakāpei, ka tas pat saskābt normāli neprot vairs arī no dzīvā piena.. tur nav obligāti pulveris vajadzīgs, lai no slimības ārstējošas mantas tas pārtaptu par slimības izraisošā suslā :)
Ieva > ddt
I
Katra saimniece, kas vēl pirms blenderiem ir gatavojusi pildījumu biezpienmaizei, zina, kas tas ir par darbu, izberzt biezpienu caur sietu, lai iegūtu maigu, vienmērīgu konsistenci. Taču, ja es veikalā nopērku tik maigu un vienmērīgu, ka .....kas turklāt pamatīgi tek....
ddt > Ieva
d
Dažādas tehnoloģijas, dažādi biezpieni. Biezpiens graudainību iegūst karsējot, pārkarsējot - paliek pat sīksts, savukārt nekarsēts tas ir pavisam viendabīgs. Arī, piemēram, Ricotta ir absolūti maiga un vienmērīga konsistence, bet kāds tam visam sakars ar pulveriem?
  • 2
  • 0
Ieva
I
Pienu varbūt, taču "biezpienu" esmu tādu redzējusi....
ddt
d
Protams. Mītus par pulveriem rada un uztur mazie ražotāji, lai veidotu nišas saviem produktiem. Diena varētu kliedēt arī mītu par alus pulveri, citādi latvieši reizēm atgādina ar fantastiku sazombētus meža dīvainīšus, kad sāk spriedelēt par pārtikas ražošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses