Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs
Valdes atceltā akcionāru sapulce tomēr notikusi - tā norisinājās melnā autobusā pie ieejas uzņēmumā

Cīņa par kontroli Olainfarm: Autobusā sasauktā akcionāru sapulcē ievēlēta jauna padome

Atceltajā zāļu ražotāja AS Olainfarm sapulcē pirmdien ievēlēta jauna padome, kuru vadīs ekonomists Gundars Bērziņš. Sapulcē piedalījās akcionāri, kuriem kopumā pieder 61,48% akciju. Padomes sastāvā iecelts arī Jānis Buks, kurš būs padomes priekšsēdētāja vietnieks, kā arī Kārlis Krastiņš, Andrejs Saveļjevs un Haralds Velmers. Izmaiņas padomes sastāvā stāsies spēkā pēc to reģistrēšanas Uzņēmumu reģistrā. Sapulce pirmdien norisinājās par spīti tam, ka Olainfarm valde to atsauca. Sapulce notika melnā autobusā pie ieejas uzņēmumā, un tajā piedalījās padsmit akcionāru.

Pirmdien plkst. 15 viesnīcā Radisson Blu Elizabete, Elizabetes iela 73, plānota preses konference par akcionāru sapulcē lemto. Preses konferencē uz mediju jautājumiem atbildēs jaunās padomes pārstāvji.

Bērziņš ir Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes dekāns, kā arī SSE Rīga Foundation valdes loceklis un Latvijas Universitātes studentu Biznesa inkubatora padomes loceklis. Iepriekš viņš ieņēmis Latvijas Universitātes Kanclera amatu. Pērn Bērziņš tika ievēlēts par Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondetājlocekli.

Bērziņš ir ieguvis doktora grādu vadības zinātnē un kā vadošais pētnieks piedalījies daudzos pētniecības projektos, ir starptautisku zinātnisko publikāciju autors.

Juridiski Olainfarm padomē strādā Pāvels Rebenoks, Mārtiņš Krieķis, Daina Sirlaka un Olainfarm bijušā īpašnieka Valērija Maligina vecākā meita Irina Maligina.



 

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Olainfarm valde iepriekš paziņoja, ka ir atcēlusi 1. aprīlī plānoto akcionāru ārkārtas sapulci, jo, pārbaudot akcionāru sarakstus, atklājies, ka pieprasījumam par tās sasaukšanu, ko izteica Maligina vidējā meita Nika Saveļjeva un viņa jaunākās meitas Annas Emīlijas Maliginas aizbildne Signe Baldere-Sildedze, nav juridiska pamata, proti, pieprasījumu parakstījušās personas nav Olainfarm akcionāri un neatrodas uzņēmuma akcionāru reģistrā.

Savukārt Olmafarm aicināja akcionārus ierasties uz iepriekš izsludināto akcionāru ārkārtas sapulci 1. aprīli, norādot, ka Olainfarm valde ir pakļāvusies padomes nelikumīgam spiedienam un, klaji ignorējot normatīvus, publiskojusi paziņojumu par akcionāru sapulces atsaukšanu.

Tikmēr Olainfarm padomes loceklis Mārtiņš Krieķis aģentūrai LETA uzsvēra, ka kompānija aicina akcionārus "neļauties dezinformācijai un nepiedalīties reideru organizētā mēģinājumā ieviest haosu vienā no lielākajiem Latvijas uzņēmumiem".

Krieķis pauda uzskatu, ka, izplatot aicinājumu rīkot prettiesisku akcionāru sapulci, notiek darbība to personu interesēs, kuras faktiski jau iegādājušās divu Olainfarm mantinieču akcijas, ar mērķi aizmuguriski sagrābt varu uzņēmumā. "Šāda rīcība ir pretēja gan Valērija Maligina pēdējai izteiktajai gribai, gan arī klaji ignorē akciju sabiedrības valdes vienbalsīgi pieņemto lēmumu," viņš sacīja.

Olainfarm 1. aprīļa akcionāru ārkārtas sapulces darba kārtībā bija iekļauti jautājumi par padomes vēlēšanām, par atlīdzības noteikšanu padomes locekļiem, kā arī par revīzijas komitejas atsaukšanu, jaunas revīzijas komitejas ievēlēšanu un atlīdzības noteikšanu revīzijas komitejas locekļiem.

Akcionāru strīdu dēļ birža Nasdaq Riga no 1.aprīļa apturējusi tirdzniecību ar Olainfarm akcijām.

Olainfarm nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē Nasdaq Riga oficiālajā sarakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kad klasiskā reklāma nav variants, jādomā radoši

Dzīvojot dinamiskās konkurences apstākļos, kur auditorijas uzmanība ir augstvērtīga deficīta prece, par kuru notiek nepārtraukta cīņa, uzņēmumiem un to zīmoliem ir vitāli svarīgi prast izcelties ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses