Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

FKTK piemēro 14 200 eiro sodu Meridian Trade Bank par darbības pārskata neiesniegšanu

AS Meridian Trade Bank jāmaksā 14 200 eiro sods par auditēta gada pārskata neiesniegšanu, piektdien nolēmusi Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome.

Banku uzraugs FKTK vēsta, ka Meridian Trade Bank līdz Kredītiestāžu likumā noteiktajam termiņam nav sagatavojusi un iesniegusi FKTK auditētu 2017.gada pārskatu, kā arī tas nav publiskots. Tādējādi pārkāpta Kredītiestāžu likumā noteiktā prasība, ka kredītiestādes pienākums ir sagatavot publiskos pārskatus, lai informētu sabiedrību par kredītiestādes darbību un finanšu rādītājiem.

Atbilstoši Kredītiestāžu likumam kredītiestādei gada pārskatu kopā ar zvērināta revidenta ziņojumu jāiesniedz FKTK desmit dienu laikā pēc šā ziņojuma saņemšanas, bet ne vēlāk kā līdz pārskata gadam sekojošā gada 1.aprīlim, kā arī ne vēlāk kā līdz pārskata gadam sekojošā gada 1. aprīlim publisko šo pārskatu.

Meridian Trade Bank nav ievērojusi minēto normatīvo aktu prasības par pārskatu sagatavošanu un publiskošanu.

Aģentūra LETA vēsta, ka Latvijas Meridian Trade Bank šogad pirmajā ceturksnī strādājusi ar 178 000 eiro peļnu, kas ir 3,1 reizi mazāk nekā 2017. gada attiecīgajā periodā, liecina bankas publiskotā informācija.

2018.gada 31.martā Meridian Trade Bank aktīvi bija 252,832 miljonu eiro apmērā, kas ir par 7,4% jeb 20,246 miljoniem eiro mazāk nekā 2017.gada beigās, kad bankas aktīvi bija 273,078 miljoni eiro.

Savukārt Meridian Trade Bank kapitāla un rezervju apmērs pirmajā ceturksnī samazinājies par 29,3% un marta beigās bija 9,611 miljoni eiro.

Pēc aktīvu apmēra Meridian Trade Bank 2017. gada beigās bija 13. lielākā banka Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses