Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ar puscūci pie ministra sievas

Rūgti ironiski, ka Saeima kosmētiskos un neefektīvos grozījumus, kas amatpersonām liedz ieņemt algotus amatus biedrībās, pieņēma tieši nedēļā, kad uz Sabiedrības integrācijas fonda direktores amatu tika virzīta amatpersonas sieva, kura gadiem ilgi spējusi savā biedrībā piesaistīt fantastiska apmēra ziedojumus no vīra un viņa partijas labvēlībā ieinteresētu miljonāru kabatām. Runa ir par grozījumiem likumā Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā un pašvaldību ministra Jura Pūces (Attīstībai/Par!) sievu Zaigu Pūci.

Ir simboliski ļoti svarīgi nepieļaut Zaigas Pūces nonākšanu Sabiedrības integrācijas fonda vadībā, jo fonds no valsts budžeta, ES un ārvalstu finansējuma atbalsta dažādu biedrību un nevalstisku iniciatīvu programmas. Aizdomu ēna, kas stiepjas pār Pūču saimniekošanu vienlaikus ar politikā un pa miljonāru samestiem naudas apcirkņiem, diskreditē pašu godīga nevalstiskā sektora ideju un rāda samaitātu piemēru, kā bez korupcijas ēnas realizējama ziedošanas kultūra. 

Zaigas Pūces biedrība ir reģistrēta tieši tajā pašā adresē, kurā cita Latvijas attīstībai valdes locekļa Edgara Jaunupa dzīvesbiedres vadītā biedrība Mākslai vajag telpu. Vēl viena biedrība, kurā sistemātiski iepeld lieli ziedojumi no politiskā labvēlībā ieinteresētiem miljonāriem. Jaunupa dzīvesbiedres vadītās biedrības valdē darbojas spēļu zāļu miljonārs Jānis Zuzāns, kura firmas piecos gados Pūces sievas biedrībai saziedojušas 239 000 eiro un 111 900 latu.

Uz to, ka ziedojumiem nav tikai nejaušības raksturs un tie nepierāda kādus izcilus personiskus Zaigas Pūces talantus, norāda arī tas, ka šie ziedojumi tematiski pārklājas ar naudu, ko tieši vai netieši caur tās pamatā esošo biedrību Latvijas nākotnes forums saņem Jura Pūces partija. Jaunupu ģimenes biedrība ziedojumus saņem no Ventspils tranzītbiznesa, kura pārstāvji cītīgi ziedo arī Latvijas attīstībai kasē. Tāpat Latvijas attīstībai biedra naudās saņēmusi tūkstošus no Baibas Bļodnieces (iepriekš Fromanes), kura lobēja tās pašas industrijas, no kurām desmitiem tūkstošu eiro saņēma Zaigas Pūces biedrība, – attiecīgi ātro kredītu (100 000 latu) un būvniecības (113 700 latu un 35 500 eiro) nozare.

Pūce par nodokļu maksātāju naudu nomaksātās TV reklāmās ik vakaru mums reklamē sevi kā valsts galveno reformatoru, mācīdams, ka mērnieku laiku tikumi ir sena pagātne, bet pats ar sievas finanšu ieražām dzīvo vairāk Austrumos no Zilupes piedienīgā manierē. Mērnieku laikos pie mērnieka devās ar sivēnu padusē, savukārt Attīstībai/Par! laikos – ar ziedojumu pie ministra sievas.

Pie tā, ka mums sešus gadus pēc pirmajām skandalozajām ziņām par "sakritībām" Zaigas Pūces apsaimniekotajos ziedojumos un viņas vīra darbību vēl aizvien ir jārunā par "ēnām", "pazīmēm", "sakritībām", jāsaka paldies Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) nespējai vai negribēšanai. KNAB ar savu informāciju par gadiem ilgo ziedojumu tērcīti uz Pūces sievas biedrību neapturēja viņa ceļu uz ministra amatu, un tas tikai liecina, ka Latvijas tiesībsargi un drošības dienesti nav spējīgi un griboši valsts nozagšanu izmeklēt. 

Top komentāri

Niks
N
Riebīgs raksts, domāju, ka pasūtījuma raksts. Sen jau to SIF vajag izkratīt un izvēdināt. Tas jau gadiem ir dalījis ES, Norvēģijas, Šveices un Latvijas naudas visām tām biedrībām ar neskaidriem mērķiem. Dažas pat vispār mūsu valstij ir nedraudzīgas. Tagad, kad būs jauni cilvēki pie šo projektu izvērtēšanas, daudzi, kas barojušies no SIF siles ir acīmredzot satraukušies. Nabadziņi. Riebjas tie pasūtījuma raksti.
Itamars Toledano
Pārbarotais čūčis (nevis pusčūčis) regulāri dzēš manus komentārus. Acīmredzot, esmu precīzi atminējis šī melnās dvēseles PATIESO saturu un būtību.
Viii
V
Kad vienreiz aizliegs žurnālistiem šādu manipulāciju ? Rodas jautājums, kā interesēs šis , tik ļoti faktiem sagrozītais, skrecelējums ir uzcepts un kādiem nolūkiem paredzēts? Kāpēc ir jānomelno tā? Kam tas ir izdevīgi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē