Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Dažas piebildes par komunikāciju

Ungārijas vienpusējie soļi, atvieglojot Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem iebraukšanu savā teritorijā, atvēruši vārtus to nekontrolētai kustībai visā Šengenas zonā, pārvelkot svītru Latvijas un visas Eiropas Savienības (ES) centieniem kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā mazināt ar šādu cilvēkplūsmu saistītos riskus.

Tas, protams, vairs nav stāsts par Ungārijas premjera Viktora Orbāna īpatnējo ES reputāciju un bloka vienotību apdraudošo ķēķa ārpolitiku, dodoties Eiropas kopkorī neiederīgās vizītēs uz Maskavu pie drauga Putina, tas jau ir stāsts par pavisam reāliem bloka drošības apdraudējumiem. Pašsaprotami – tas nav palicis nepamanīts un tiks risināts, bet šoreiz ne par to.

Tas, kas pārsteidz (precīzāk būtu teikt – izraisa kārtējo nopūtu, jo ir jau daudzkārt redzēts), ir veids, kā par šo satraukumu izraisījušo faktu komunicē par jautājumu atbildīgais iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV). Viņa izvēlētā problēmas komunikācija, kam būtu jādemonstrē informētība, aktīva rīcība un komunikācija ES līmenī, risku skaidrošana un skaidrs redzējums, kā ar tiem tiks galā, rada iespaidu par pilnīgi pretējo: labi jau tas nav, riskus drošībai tas rada, varētu šo lietu kaut kad pat apspriest ar kolēģiem ES, bet pagaidām zinu ne vairāk kā jūs un esmu gaidīšanas režīmā, kad mani par Ungārijas patvaļu painformēs pietiekami birokrātiskā, oficiālā veidā.

Par Ungārijas soli Kozlovskis esot uzzinājis no medijiem, oficiāla informācija vēl neesot saņemta, šo jautājumu varētu apspriest kādā no ES iekšlietu ministru tikšanās reizēm, ministru citē LETA. Būtiski – medijs, kas ziņoja par ES kolektīvo drošību apdraudošo Ungārijas lēmumu, bija autoritatīvais laikraksts Financial Times un ziņoja to, atsaucoties uz noplūdušu vēstuli, ko, brīdinot par šīs Orbāna politikas drošības riskiem, Eiropadomes priekšsēdētājam Šarlam Mišelam rakstījis neviens cits kā Eiropas Tautas partijas (ETP) priekšsēdētājs Manfrēds Vēbers – tās pašas ETP, kuras grupā Eiropas Parlamentā (EP) darbojas Kozlovska Jaunā Vienotība un no tās ievēlētie eiroparlamentārieši. Te iedomājamies visus tos runu un rakstu plūdus EP vēlēšanu kampaņas laikā un gados starp tām, cik svarīga ir šī institūcija ne tikai no valstiskā viedokļa, bet arī no mūsu partiju attīstības viedokļa, pateicoties visiem tiem ieguvumiem, kurus tās gūst no integrācijas Eiropas partiju saimē.

Šeit Rīgā rodas jautājums – vai viņi tur nesarunājas vai arī Kozlovskis sev vien saprotamā loģikā ir izdomājis, ka viņam politiski izdevīgāk ir ieturēt pauzi un patēlot nezinīti, kurš gaida kādu īpaši oficiālu informāciju no Briseles vai Budapeštas?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putni spēj to, ko nespēj krievu drons

Ja kādam pēc neveiklās izgāšanās ar lēmumu nenotriekt bruņoto krievu dronu bija labticīgas šaubas, vai Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) veltītā asā kritika ir pamatota vai tomēr mūsu armij...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē