Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Kurām partijām ērta Burova atmazgāšana?

Vispārējā sajūsmā par "opozīcijas uzvaru" pār Saskaņu Rīgā un daudzgadējās galvaspilsētas koalīcijas izjukšanu nejauši vai ērtības labad palaists gar acīm, ka Rīgas mēra Oļega Burova (GKR) vietnieku atcelšana par valdošo partiju Rīgā padarījusi Andra Amerika Gods kalpot Rīgai (GKR), kas ir ne vairāk kā Saskaņas idejisks un pār to pašu kārti metams sabiedrotais Rīgas domes koruptīvajās shēmās. Tikai tagad Burova vadībā Rīgā GKR pie pašvaldības labumiem līdz ārkārtas vēlēšanām aprīlī–maijā pielaidīs ne vairs saskaņiešus, bet tā dēvēto opozīciju.

Teorētiskas shēmas, kā GKR, kas savienībā ar Saskaņu spēlēja "mazākā ļaunuma" jeb "latviešu" lomu, sarakstā vākdami baštikus, aldermanes, jermolovičas, rozentāles, turlos un citus "latviskus uzvārdus" ar interesantu politisko pagātni, noteikta balsu salikuma gadījumā varētu sabloķēties ar kādu no latviskās opozīcijas partijām, pilnā sparā aizkulisēs tika apspriestas vēl pirms iepriekšējām Rīgas domes vēlēšanām.

Daži Attīstībai/Par pietuvināti pietiekami ietekmīgi, bet acīs nelecoši cilvēki pat iemēģināja roku, startējot no GKR saraksta. Tomēr tobrīd Andris Ameriks ar visām "dividendēm" no ātro kredītu biznesa, Rīgas domes korupcijas skandālos ierauto draugu Māri Martinsonu un savu iesauku "Misters 20" vēl bija tepat acu priekšā Rīgā un izspēlēt šādu kombināciju šķita grūti no sabiedrisko attiecību viedokļa. Arī partiju iegūtās balsis šādu pārdrošu izspēli izslēdza.

Tagad paradoksālā kārtā Saskaņas ilggadējā līdera Nila Ušakova un Amerika roku rokā īstenotā bēgšana uz Eiroparlamentu Briselē slepenā plāna lolotājiem ir atsējusi rokas. Grūtāk reabilitējamais Ameriks ir prom no acīm, Burovs ir bijis daudz uzmanīgāks, lai savus sakarus ar GKR sponsoriem un savu Amerika satelīta statusu neizrādītu, – viņš gadiem ilgi pārvietojies pa Vecrīgas ieliņu ēnaino pusi, lai tagad ērti varētu tēlot no vecajām koruptīvajām shēmām brīvu tehnokrātu. Kā "neaizvietojami profesionāļi", bez kuriem Rīgā viss bruktu un juktu bēgošu saskaņiešu fonā, Burovs un Rīgas vicemērs Juris Radzevičs (GKR) tiek mērķtiecīgi iebaroti TV diskusijās nu jau nekautrējoties.

Ar sabiedriskajām attiecībām, kurās brīvprātīgi iesaistās gan mediji, kuri iepriekš iznīcinoši kritizējuši Rīgas domes koalīciju, gan sociālajos tīklos aktīvi pilsoņi, Amerika GKR dažu mēnešu laikā atdalīts ne tikai no "sliktās" Saskaņas, bet arī paša Amerika. "Krīzes menedžeris, kas pieteicis karu korupcijai Rīgas domē" – šādi bez kautrēšanās un nekritiski Burovs tiek pieteikts pat sabiedriskajos medijos.

Ameriks vispār palicis kā kaut kad kritizēts un kariķēts, bet tagad gluži nekaitīgs tēls, kurš kopā ar Ušakovu pazudis tālēs zilajās Briselē un nekādi ar jauno "mazākā ļaunuma" GKR nav saistīts. Tas nekas, ka pērn tieši no Amerika 20 000 lielās biedra naudas savus oficiālos izdevumus segusi partija. Tas nekas, ka ikvienā lielākā lemšanā Rīgā ir klāt gan Ameriks, gan viņa palīgs, bijušais LTV ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis.

Top komentāri

Nu tad beidzot
N
Nu tad beidzot kāds ir pamanījis šo Burova un GKR spalvu spodrināšanu, reklamēšanos un darbības imitēšanu....jau apnicis klausīties "saimniecisko" krīzes menedžeri Burovu
Abumeri
A
Nevienam imigrantam nekad Lāčplēsis nebūs tuvs....( Nevienam tās tautas mentalitāte nebūs tuva pie kuras iebrauca).
??
?
Un kāds tad ir sausais atlikums? Ko Agnesīte iesaka darīt?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē