Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Mērķis – mūsu drošība

Nesen mūsu sabiedrībā uzvirmoja diskusijas par to, ka sods, kas piespriests prokremliskam aktīvistam par nelikumīga intelektuālā un fiziskā atbalsta sniegšanu Krievijai, šķiet pārāk niecīgs. Šim prokremliskajam aktīvistam tika uzlikts 15 500 eiro liels naudas sods.

Diskusijas izvērtās arī par sociālajos tīklos publicētu videoierakstu, kurā, kā formulē LETA, "Jūrmalā krieviski runājoši atpūtnieki izaicina un rupji lamā Jūrmalas pašvaldības policistu un glābšanas dienesta glābējus". 

Noskaņojumu, kāds bija vērojams mūsu sabiedrībā pēc sprieduma prokremliskajam aktīvistam publiskošanas, ir komentējis pat Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, norādot, ka prokuratūras darbs reizēm raisa jautājumus. Savukārt to, ka saistībā ar Jūrmalā notikušo incidentu "Valsts policijā ir ierosinātas divas administratīvās lietas par atpūtnieku rupjo vēršanos pret Jūrmalas pašvaldības policijas darbinieku", sabiedrībai ir pavēstījis iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS).

Protams, var teikt, ka abiem minētajiem gadījumiem nav saistības, taču, ja raugās plašāk, tad ir saskatāms, ka abi šie gadījumi mazina drošības izjūtu mūsu valstī.

Droša vide ir būtisks nosacījums tam, lai cilvēki kādā valstī, pilsētā, pludmalē vai kvartālā vispār vēlētos uzturēties, taču par šo aspektu Latvijā tiek runāts ārkārtīgi maz, vairāk akcentējot ēku energoefektivitāti, veloinfrastruktūras pilnveidošanu un citus aspektus, kas saistīti ar patlaban aktuālo Eiropas Zaļo kursu.

Protams, bravurīgi, agresīvi noskaņoti atpūtnieki, kuri konfliktē ar policiju, mēdz gadīties arī citās valstīs. Turklāt, vērtējot globālā mērogā, Rīgā un citviet Latvijā nav īpaši bīstami. Savulaik portāls Delfi.lv, atsaucoties uz The Guardian, vēstīja, ka gandrīz divas trešdaļas bīstamāko pasaules pilsētu atrodas Latīņamerikā. Oficiālu informāciju par drošības situāciju dažādās valstīs var atrast mūsu Ārlietu ministrijas internetvietnē, un, to palasot, arī kļūst skaidrs, ka pie mums ir samērā droši.

Tajā pašā laikā tos draudus, ko Latvijā rada prokremliski noskaņoti indivīdi, nedrīkst ignorēt un nedrīkst arī vieglprātīgi uzskatīt, ka mūsu valstī nav nopietnāku konfliktu par strīdiem, kas saistīti ar kafejnīcās un pasākumos skanošās mūzikas vēlamo skaļumu un ilgumu. Drošībā ir jābūt ikvienam cilvēkam, kurš Latvijā pauž atbalstu Ukrainai, kā arī ikvienam, kurš vēršas pret prokremlisku retoriku, un drošībā ir jābūt visai mūsu valstij, pat ja tas prasa ar maksimālo likuma ietvaros pieejamo bardzību vērsties pret ikvienu, kurš sniedz nelikumīgu atbalstu Krievijai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē