Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Radio tirgus līderis NEPLP pārmet dezinformēšanu un nekompetenci

Ilggadējs privātā radio darbonis Uģis Polis ir veltījis skarbus vārdus Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP), pārmetot nekompetenci. Iemeslus tam viņš skaidrojis laikraksta Diena žurnālistam Romānam Meļņikam.

Fragments no intervijas:

Radio darbības jomā man Latvijā ir vislielākā pieredze - biju pirmais, kas pēc valsts neatkarības atjaunošanas saņēma radiostacijas darbības licenci. Ir sāpīgi noskatīties, ka šī joma joprojām, pēc vairāk nekā 22 gadiem, ir fundamentāli nesakārtota. Tas, ko deklarē uzraugošās padomes (gan esošā, gan iepriekšējās), ir nekas vairāk kā ūdens. Svarīgākos dokumentus kā agrāk, tā tagad rakstījuši cilvēki, kas nesaprot nozari pēc būtības, jo uzraugošajā padomē nekad nav strādājuši cilvēki, kam bijusi pieredze un panākumi radio.

Tikai teorētiķi?

Pat ne teorētiķi! Viņiem nav ne zināšanu, ne pieredzes, ne panākumu. Starp pieciem NEPLP locekļiem tikai vienam - tam, kurš uzrauga radiostacijas, - bijusi vismaz kaut kāda (šķiet, korespondenta darba) pieredze radio. Bet viņa kompetencē ir uzraudzīt vienlaicīgi visus vairāk nekā 60 komercradio un arī valsts radio. Es pat Saeimas deputātiem esmu teicis, ka šis cilvēks gluži objektīvi nav kvalificēts, lai vienpersoniski noteiktu, kādas ir problēmas nozarē, saprastu, kā tās risināt, un spētu uzraudzīt šo risinājumu īstenošanu. Saskaņā ar reitingiem es vadu lielāko komercradio grupu Latvijā, kurai ir arī lielākais apgrozījums, ja salīdzina komercradiostacijas. Divarpus gadu laikā, kopš pastāv padome, neviens no tās locekļiem ne reizi nav apmeklējis manu uzņēmumu. Agrāk vismaz formāli atnāca, painteresējās: kā jums klājas, ko jūs domājat. Neraugoties uz to, šie cilvēki uzskata, ka ir kompetenti lemt par to, kas nozarē notiek.

Vai cilvēki ar jūsu līmeņa pieredzi būtu gatavi iet strādāt šādā padomē?

Ja cilvēkam ir vadītāja pieredze, tam, kurā nozarē tā veidojusies, nav tik būtiski. Bet ne padomes priekšsēdētājs Dimants, ne radio nozares uzraugs Mjartāns neko nekad iepriekš nav vadījuši - viņiem nav ne teorētisku vadītāja zināšanu, ne prakses, ne panākumu. Padomei ir piešķirta vara, es to atzīstu, taču arī sagaidu, ka viņu lēmumi sekmēs to, ko es daru, nevis grauj. Un jautājums pat nav konkrēti par manu biznesu, esmu tajā pietiekami spēcīgs, esmu līderis, noturēšos (esmu pārdzīvojis jau cik padomes, pārdzīvošu arī šo), bet tas, kas man nav pieņemams - no mana skatu punkta šie cilvēki darbojas pret valsts interesēm, grauj nozari.

Bet, cik saprotu, konflikta būtība ir par krievu valodas lietošanu ēterā?

Tagad esam nonākuši pie situācijas absurda - Ainārs Dimants pēkšņi paziņo, ka es esot Maskavas maigā roka. Uz argumentu, ka darbojos saskaņā ar padomes akceptētu koncepciju, saņemu pārmetumus, ka meloju... Ja es - latvietis - esmu izveidojis valstī populārāko krievu radiostaciju un galvenais uzraugs paziņo, ka esmu valsts noziedznieks, es to uztveru par personisku apvainojumu. Dimants vispār nezina, kas notiek krievu radiostacijās, tik maļ no iepriekšējiem padomes locekļiem pārņemto plati: "Viņiem tur ēterā skan atbalsta vārdi Putinam". Parādiet man vienu krievu radiostaciju Latvijā, kurā kas tāds notiek! Tā ir pilnīgākā dezinformācija! Un, pat ja kāds to darītu, ko tad jūs - padome - pieļaujat?!

Visu interviju ar Uģi Poli lasiet ceturtdienas, 9.oktobra, avīzē Diena!

Top komentāri

Raimis
R
Bija kādreiz Polim labs radio - pirmais "Super Fm". Ne tas, kurš skan šobrīd-parodija no radio, tāpat kā EHR,kad ikviena dziesma skan ne retāk kā ik pa 1-2h. Patreizējā alternatīva - Topradio. Vismaz cilvēki studijā, mūzika pozitīva un nerotē ar pusstundas intervālu viena plate. :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Neatdalāmā bezjēdzība

Domājams, ka 2024. gada 2. jūlijs ieies vēsturē kā kārtējais paraugs tam, ka apgrūtinoša un brīžiem pat muļķīga birokrātija ir izcili iedzīvojusies ne tikai Latvijā, bet visas Eiropas Savienība...

Pieprasījums un piedāvājums

Divi patlaban nozīmīgākie notikumi Eiropas politiskajā dzīvē ir Nacionālās Asamblejas ārkārtas vēlēšanas Francijā, kuru pirmā kārta jau ir aizvadīta, kā arī parlamenta vēlēšanas Lielbritānijā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē