Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sestdienas mītiņa rituālā nozīme

Viss, kas saistīts ar Saskaņas organizēto mītiņu pie Rīgas domes Nila Ušakova atbalstam, ir ļoti nepievilcīgs. Sākot ar aizstāvības puses mēģinājumu kratīšanu Rīgas satiksmē un pie Ušakova kapitalizēt politiski visienesīgākajā un valstiski visbezcerīgākajā sauklī "krievus sit" līdz latviešu mediju un politvērotāju zvaigāšanai par Bolderājas pensionāriem, kuri tālāk par bezmaksas transportu un maizes klaipu neredzot.

Insaideru informācijā un Saskaņas līderu līdzšinējo attiecību peripetijās balstīta sajūta ļauj izteikt šaubas, vai tā nu gluži ir, ka Jānis Urbanovičs pelēku seju atsēž, iespējams, pēdējo sasaukumu savā Saeimas kabinetā un pārdzīvo par Ušakova nedienām netālajā Rātsnamā. Par Ušakova nepatikšanām droši var teikt: "Pats savas nelaimes kalējs" – tas balstās ne jau kādās politiskās izvēlēs, bet tīri saimnieciskos apsvērumos, būvējot saimniekošanu galvaspilsētā uz tandēmiem ar Andri Ameriku, Ēriku Teilānu, Jāni Dzanuškānu un galu galā – Ivetu Strautiņu-Ušakovu. No tāda skatpunkta raugoties, skaidrs, ka Urbanovičam viss ap Rīgas domi notiekošais ir uzskatāms palīglīdzeklis disciplīnas atjaunošanai Saskaņā, tāds "Vai tad es tevi, Nil, nebrīdināju, ar ko tas beigsies?" moments. 

Tas, ka Ušakovs nu jau ir tikpat pārejoša parādība Latvijas politikā kā vairākums tās Saskaņas elektorāta daļas, kas viņu ieradās atbalstīt sestdien pie Rīgas domes, ir veca ziņa. Saskaņas pirmā ešelona politiķiem diez vai tik daudz rūp, kā "aizstāvēt" vai nosargāt Ušakovu, kā gatavošanās dzīvei "pēc Nila" laikmetā. Un, no šāda skatpunkta raugoties, sestdienas mītiņš bija ar lielu rituālu nozīmi: pirmkārt, neparādīt vājumu savējiem un svešajiem, otrkārt, nomērīt pašreizējo nepatikšanu mobilizējošo potenciālu uz drīzumā gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām.

Tas, kas nav skaidrs, – cik Ušakovam vēl atlicis laika. Ja raugās uz informāciju, kas varētu būt tiesībsargājošo iestāžu vai varas pārņemšanā Rīgā ieinteresētu politsaimniecisko spēku rīcībā, laika varētu būt pavisam maz. Ne visa informācija ir realizējama Krimināllikuma izpratnē, bet, kā mēs redzējām no Rīgas vicemēra Andra Amerika piemēra, arī viegla "pakratīšana" un ilggadējā sadarbības partnera nonākšana aiz restēm var novest līdz vājuma brīdim un demisijai. Varbūt tāpēc Ušakova ilggadējais sadarbības partneris izvēlas nepamest valsti, kurā ir siltāks klimats, bet cik ilgi? Ja Ušakova politiskā mūža atlikumu cenšas izmērīt pēc tā, vai Saskaņa ir gatava restartēties un viņa vietā likt jaunu politisko cerību ne tikai Rīgā, bet nacionālā līmenī, izskatās, ka laika vēl ir daudz, jo visi neoficiāli dzirdētie uzvārdi ir ar savām vājajām vietām. Vjačeslavs Dombrovskis, kurš ar visiem "bet" tomēr vienīgais varētu izvest Saskaņu no strupceļa, kā rādās, gatavojas izvēlēties vismaz pārejas posmu Briselē.

Acīmredzami ir, ka tāpēc vien, ka Ušakovu izkratīja, neviens Rīgā kapitulēt negrasās, un iedomāties, ka būs pretēji, ir tiešām politisks infantilisms.

Top komentāri

rekur
r
1. Maizes klaips un bezmaksas transports Pensionāram ir eksistenciāli svarīgs un par to nav ko smieties. un galīgi nesvarīgi- vai viņš ir krievs vai latvietis vai viņš dzīvo Latvijā, Igaunijā vai ASV. 2. Ko rāda Mītiņš. Ir divas Saskaņas- Saskaņa Rīga (veiksmīga) un Saskaņa Saema (neveiksmīga). Pēdejai noteikti skauž Pirmās panākumi. Bet ir jābūt reālistiem. Ja Pirmai nebūtu panākumu, tad Pēdejai klātos daudzreiz sliktāk. Šodiena rāda, ka daudzās ģimenēs Sieva pelna 5x vairāk par Vīru. Var no pelnošas Sievas izšķirties, bet Vīra dzīve noteikti kļūs sliktāka. 3. Ušakova ilgsēdēšana atkarīga no Kariņa Valdības dzīvotspējas un panākumiem. Ja tādi būs, tad pirmais mazināsies, ja nē, tad augs.
pļurkt
p
NA aptaisījās, tagad lai maina bampērus!
VVZ
V
Man Saskaņa un Kremļa puikas riebjas, BET- kurš no Nila uztaisīja mocekli? Ja kaut kāda partija (NA) savā partijas kongresā (WTF???) nolemj noņemt no trases to pašu Nilu, tad kur paliek tiesiskums un kaut kāda elementāra loģika? Ir bijušas kratīšanas un kas tik vēl ne, bet kur ir rezultāts? Ja ir lieta, tad, lūdzu- pierādījumi, lietas ierosināšana, ņemšana aiz ermoņikas- kur tas viss ir? Paši radījuši svēto mocekli un tagad grabina nūjas samazgu spainī.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē