Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
Nekas cits kā mēģinājums novērst uzmanību no demokrātu cerības – Baidena skapī sakrāto skeletu klāsta

Ūdens uz Trampa dzirnavām

Pret ASV prezidentu Donaldu Trampu ASV Demokrātiskās partijas sāktā impīčmenta procedūra, visticamāk, tikai palielinās Trampa jau tāpat labās izredzes tikt atkārtoti ievēlētam amatā 2020. gada beigās gaidāmajās vēlēšanās.

ASV prezidents, jāatgādina, tiek vainots spiediena izdarīšanā uz Ukrainas prezidentu Vladimiru Zeļenski ar mērķi panākt, lai Ukraina atjaunotu izmeklēšanu, saistītu ar Trampa potenciāli galvenā konkurenta, bijušā viceprezidenta Džo Baidena darbībām šajā valstī. Baidens, kurš iepriekšējā ASV prezidenta administrācijā atbildēja par Ukrainas virzienu, bija iekārtojis savu dēlu Hanteru ienesīgā amatā Ukrainas privātā enerģētikas kompānijā Burisma. Savukārt, kad Ukrainas ģenerālprokuratūra sāka izmeklēšanu pret Burisma par iespējamo korupciju, Baidens panāca Ukrainas ģenerālprokurora atstādināšanu un vēlāk pat lepojās ar savu rīcību.

Papildu faktors ir fakts, ka Ukrainas politiskā elite pirms 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanām viennozīmīgi atbalstīja Trampa konkurenti Hilariju Klintoni. Tostarp, tieši pateicoties no Ukrainas nākušām liecībām, cietumā par nodokļu nemaksāšanu nonāca bijušais Trampa priekšvēlēšanu štāba vadītājs Pols Manaforts.

Kā apgalvo impīčmentu ierosinājušie Trampa oponenti, prasot Zelenskim atjaunot izmeklēšanu pret Burisma, kā arī interesējoties par Ukrainas iejaukšanās pakāpi iepriekšējās ASV prezidenta vēlēšanās, Tramps pārkāpj ASV konstitūciju un izmanto amatu, lai vērstos pret konkurentu. Ņemot vērā iepriekš minēto, pārliecinoši šie apgalvojumi neizklausās, tomēr demokrāti ir pilni apņēmības turpināt iesākto.
Iespēja, ka impīčmenta procedūra beigsies ar Trampa atstādināšanu, gan ir atklāti niecīga. Šis lēmums (ar nosacījumu, ka tiek atrasts pamatots iemesls) ir jāatbalsta ne tikai Kongresa apakšpalātai, kur vairākums ir demokrātiem, bet arī divām trešdaļām senatoru, kur vairākums savukārt ir republikāņiem. Un, pat ja kongresmeņi sagrabinās nepieciešamo balsu skaitu, Senāts ar augstu ticamības pakāpi impīčmentu neatbalstīs.

Nav šaubu, ka to saprot arī Trampa pretinieki, – impīčmenta uzsākšana nav nekas cits kā mēģinājums novērst uzmanību no demokrātu cerības – Baidena skapī sakrāto skeletu klāsta. Vadoties pēc principa, ka labākā aizsardzība ir uzbrukums.

Vienlaikus pastāv pamatotas aizdomas, ka centieni par katru cenu aizstāvēt Baidenu novedīs pie tāda paša rezultāta kā centieni pirms iepriekšējām ASV prezidenta vēlēšanām no demokrātu rindām par katru cenu nominēt Hilariju Klintoni. Abos gadījumos šāda rīcība vēlētāju acīs uzskatāmi apliecina Trampa iemīļoto tēžu patiesumu par Vašingtonas purvu un slēpto valsti.

Principā demokrāti, sākot impīčmenta procedūru (bet aptaujas liecina, ka pret impīčmentu ir ap divām trešdaļām amerikāņu), lej ūdeni uz Trampa priekšvēlēšanu dzirnavām, paverot ASV prezidentam plašas iespējas ekspluatēt labā cīnītāja tēlu pret ļauno un korumpēto, valsti nozagušo Vašingtonas birokrātiju. To pašu tēlu, pateicoties kuram Tramps uzvarēja 2016. gadā

Top komentāri

Trumpis
T
Blondā narcisa vēlētāji tā arī varētu domāt un balsot. Nožēlojami, bet fakts. Posta savu valsti alkatīgā perverta ambīciju vārdā.
trusis nejaukais
t
pareizi tikai shis "meegjinaajums noveerst uzmaniibu" tieshi panaaks preteeju efektu - tagad sho Baidena korupcijas lietu izmeklees ne tikai Ukraina bet arii ASV kongress. Sanaak ka demokraati jau atkal ir ieshaavushi sev kaajaa!
ta nu gan
t
Oho! Dienā beidzot sāk parādīties raksti, kas nav pretTrampiski! Un vēl ne 3 gadi nav pagājuši kopš ievēlēšanas- tādas straujas pārmaiņas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē