Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs
Rektoru padomes priekšsēdētāja un Kultūras akadēmijas rektore Rūta Muktupāvela uzsver, ka bez ataudzes Latvijas akadēmiskajai videi nav nākotnes. Visvairāk jauno docētāju ienākšanu akadēmiskajā vidē kavē nevis korporatīvās saites, bet zemais atalgojums

Būtiski jāpalielina studiju pieejamība

Bakalaura studijas visiem studentiem būtu jāapmaksā no valsts budžeta, tādējādi mazinot nevienlīdzību, intervijā Rūtai Kesnerei uzsver Rektoru padomes priekšsēdētāja un Kultūras akadēmijas rektore Rūta Muktupāvela.

Top komentāri

TZ
T
Ar izglītību LV paliks aizvien sliktāk jo akadēmiski gudreļi jau neko nerada, konkurenci nolikvidē jau mācību 1 kursā un audzē tādus pašus sistēmas parazītus, kam nav pretenzijas uz zinātni, bet kas meklē siltu vietu. Sitās vietās 99% ir aizņemtas un tiek pārdotas par miesu un dvēseli. Tāpēc nekad šie psihiski slimie zinātnē neko neradīs un, ja radīs zagšanas procesā piesmies! LPSR ir katrā no viņiem un parazītisms pūdē visu ir visu!
iespēju nevienlīdzība
i
nespēja finansiālu iemeslu dēļ saņemt savlaicīgu veselības aprūpi vai izglītību atbilstoši bērna / jaunieša sp[ējām un vēlomēm ir smagākā nevienlīdzības forma. Bet mūsu valdība orientējas uz pseidokreisu populismu (diferencētais neapliekamais, progresīvas likmes) nevis uz reālu nevienlīdzības mazināšanu.
Gatis
G
Nekad neesmu dzirdējis, ka mācību kvalitātei būtu jāatbilst tirgus pieprasījumam. Kultūras cilvēki labi zin, ka trūkst izglītoti menedžeri, kas var veiksmīgi vadīt radošās institūcijas - teātrus, orķestrus, korus utt. Milzīgs deficīts, izgļitojas daudzi, bet kur ir profesionāļi!???? Nevajag ražot brāķus par valsts budžetu! Tas ir neprāts!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk raugās uz Rietumiem

Latvijā aizvien populārāks kļūst viedoklis, ka nepieciešama dziļāka integrācija Eiropas Savienībā (ES), pat ja tā nes līdzi politiskās un ekonomiskās suverenitātes mazināšanos. 2019. gada pavasar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē