Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Mitrevics olimpisko spēļu rīkošanā Siguldā saskata tikai ieguvumus

Pašlaik, vēl nezinot skaidras prasības, ko nāktos izpildīt, Siguldas bobsleja trasē organizējot daļu no ziemas olimpiskajām spēlēm 2026.gadā, Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics (Reģionu alianse) saskata tikai ieguvumus iespējā sadarboties ar Stokholmu ziemas olimpisko spēļu organizēšanā.

Pašlaik ir skaidrs tikai tas, ka nāktos rekonstruēt Siguldas bobsleja trasi, lai to varētu izmantot bobsleja četrinieki, un izveidot infrastruktūru, kur izmitināt sportistus, personālu, žurnālistus un citus sacensību dalībniekus. Taču Mitrevics ir pārliecināts, ka laika gaitā šīs investīcijas atmaksātos. Bobsleja trasei pavērtos jaunas izmantošanas iespējas, bet sportistu mājokļi varētu pārtapt par viesnīcām vai kļūt par dzīvokļiem, tādējādi risinot dzīvojamā fonda trūkumu Siguldā, pieļauj pašvaldības vadītājs.

Tomēr Mitrevics uzsvēra, ka vēl nezinot, par kādiem mērogiem un prasībām ir runa. Viņš norādīja, ka, lai gan Siguldai jau ir pieredze sporta sacensību organizēšanā, olimpiskajām spēlēm tomēr ir citas prasības. Tāpat arī šobrīd nav zināms, cik lielas varētu būt ar šo pasākumu saistītās izmaksas.

Kā ziņots, izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (Vienotība) uzskata, ka Olimpisko spēļu sacensību norise Latvijā var veicināt Latvijas atpazīstamību un prestižu. Taču, kā uzsvēra ministrs, būtisks jautājums par Olimpisko spēļu sacīkšu norisi Latvijā, Siguldā ir finansiālās iespējas, par ko piedāvājuma gadījumā būtu jāizšķiras Ministru kabinetam.

Latvijas Televīzija jau vēstīja, ka Zviedrijas pārstāvji ir uzrunājuši Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par iespēju pieteikt Siguldas bobsleja un kamaniņu trasi, lai kandidētu uz ziemas olimpisko spēļu sarīkošanu Stokholmā 2026.gadā, vēsta Latvijas Televīzija.

Zviedrijas galvaspilsēta Stokholma domā pieteikt savu kandidatūru minēto olimpisko spēļu rīkošanai, bet lēmums par to norises vietu tikšot pieņemts 2019. gadā. Stokholmai nav savas bobsleja un kamaniņu trases, tāpēc LOK uzrunāta par iespēju izmantot Siguldas trasi daļas sacensību rīkošanai.

Sīvākie konkurenti par tiesībām uz 2026. gada olimpiskajām spēlēm Stokholmai ir Sjonas reģions Šveicē un Milānas-Turīnas kopprojekts Itālijā.

Top komentāri

...
.
Gauja arī būs jāparok dziļāka, lai Tallinks no zviedriem tiek pa taisno piebraukt. Jauna osta...
oskars
o
Kapec bagata Zviedrija negrib uzbuvet savu trasi ???
nerobots
n
Mitrajam patīk ieguvums.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums ir izdevīga vienota un stabila Vienotība

Triecieni, kurus pēdējā laikā saņēmusi vadošā partija Vienotība, diez vai varētu sašūpot arī valdības konstrukciju – koalīcijas partneriem izmantot situāciju neesot intereses. Tas nozīmē, ka op...

Tuvo Austrumu šahs

Iepriekšējās nedēļas beigās pasaules uzmanība bija piesaistīta Irānas "atriebes akcijai" – triecienam pa Izraēlu –, atbildot uz pēdējās iepriekš veikto uzlidojumu Irānas konsulātam ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē