Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Premjers: Latvija var būt pārtikusi Ziemeļvalsts

"Mēs varam būt pārtikusi Ziemeļvalsts, kurā cilvēki dzīvo drošībā, pārticībā, ir apmierināti ar dzīvi un laimīgi. Lai tas notiktu, mums ir jāveic sistēmiskas maiņas ļoti daudzās nozarēs mūsu valstī," uzrunājot Saeimas deputātus, debatēs par 2019. gada budžeta pieņemšanu 1. lasījumā, uzsvēra Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Ministru prezidents norādīja, ka valdība ir uzsākusi virkni reformu. Uzsākta finanšu sektora kontroles reforma jeb kapitālais remonts, lai atjaunotu starptautisko reputāciju un sakārtotu Latvijas finanšu sektoru. Tāpat premjers uzsvēra, ka uzsākts darbs pie administratīvi teritoriālās reformas, izglītības un veselības aprūpes un tieslietu sistēmu sakārtošanas, norādot, ka visas šīs iestrādnes ir viņa un valdības darba stūrakmens un mērķis.

Kariņš pauda, ka 2019. gada budžets ir solis ceļā uz mērķi un budžets ir tehnisks, jo tā izskatīšana notiek pašlaik, 2019. gada martā, astoņas nedēļas pēc jaunās valdības apstiprināšanas Saeimā.

Valdības vadītājs, uzrunājot Saeimas deputātus, uzsvēra, ka pēc 2019. gada budžeta apstiprināšanas Saeimā, valdība uzsāks darbu pie 2020. gada budžeta. "Mums būs ļoti liels izaicinājums, kopīgi strādājot, virzīt mūsu valdības prioritātes, jo līdz šim dotie solījumi mums mantojumā dod jau budžetu ar deficītu," atzina Kariņš.

Noslēdzot uzrunu, premjers uzsvēra, ka redz valdības darbu četru gadu kontekstā: "Neviena reforma nav īstenojama, un tās augļi nav baudāmi īsā laikā. Es neesmu uzņēmies šo atbildību, lai strādātu īsam laika periodam. Es strādāju, un mana valdība strādās ilgtermiņā, lai tik tiešām panāktu nepieciešamās pārmaiņas mūsu valstī. Mūs vieno vērtības un mērķi un, ja esam pacietīgi un strādīgi, mēs to visu sasniegsim. Šī gada budžets ir tikai pirmais solis šajā garā procesā."

 

Top komentāri

Milda
M
Es vēl saprastu, ja šādi runātu kāds jaunpienācējs politikā. Es pat vēl varētu saprast, ja to teiktu kāds politikas otrgadnieks, kurš tikai tagad ticis izvirzīts kādam vadošam amatam. Bet to saka visu laiku varas partijas nr.1 viens no ilggadējiem līderiem, pabijis gan ministra krēslā, gan ilgstoši izsēdējies pa briselēm. Un kas tikai savulaik no Vienotības mums nav mēļojis par Ziemeļvalstu ķīseļa upēm cukura krastos. Savulaik tā bija Ēlerte še pat Dienā, atceros. Tad Ašerādens, visādas kalnietes, kur nu bez šīs populistes. Kāds rezultāts? Kā bijām atpalicis un korumpēts postpadomju atgrauzenis, tā joprojām esam. Ar oligarhiju demokrātijas vietā.
Roberts
R
Patiesībā mani nedaudz kārtējo reizi izbrīna Valdības vadītāja bezatbildība, bez kādas izpētes, bez esošā stāvokļa cēloņu analīzes, bez kādas trūkumu apzināšanas-tā vienkārši publiski paziņot ko tādu....
Nost Kariņa demagoģiju
N
Kariņ, Ziemeļvalstīs par tādiem jokiem kā tavs izperinātais OIK vai arī mahinācijas ar nodokļu slēpšanu, sēdina uz ilgiem gadiem. Un kamēr tādi zagļi kā Kariņš ir pie varas, Latvijai Ziemeļvalstu modeli neredzēt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē