Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

ANO: Gazas joslā savas mājas atstājuši vairāk nekā 338 000 cilvēku

Gazas joslā, kuru pēc Hamas uzbrukuma bombardē Izraēlas armija, vairāk nekā 338 000 no 2,3 miljoniem iedzīvotāju ir bijuši spiesti atstāt savas mājas, ceturtdien paziņoja ANO humānās palīdzības aģentūra OCHA.

Līdz trešdienas vakaram pārvietoto personu skaits Gazas joslā bija pieaudzis par 75 000 salīdzinājumā ar viņu skaitu pirms 24 stundām, sasniedzot 338 934.

ANO aģentūra nāca klajā ar šo paziņojumu laikā, kad Izraēla ir aplenkusi Gazas joslu un bombardē "Hamas" objektus šajā teritorijā, atbildot uz "Hamas" kaujinieku sestdien sarīkoto uzbrukumu Izraēlai.

Izraēla ir paziņojusi, ka šajā "Hamas" uzbrukumā nogalināti ap 1200 cilvēku, pārsvarā civiliedzīvotāji, un tas ir ļaunākais uzbrukums šīs valsts vēsturē.

Gazas joslas amatpersonas ir paziņojušas, ka Izraēlas īstenotajā gaisa un artilērijas triecienu kampaņā ir nogalināti vairāk nekā 1000 cilvēku.  

OCHA pavēstīja, ka apmēram 220 000 cilvēku jeb divas trešdaļas no pārvietotajām personām ir meklējušas patvērumu skolās, kuras pārvalda ANO palestīniešu bēgļu aģentūra (UNRWA). Vēl 15 000 aizbēguši uz skolām, kuras pārvalda Palestīnas pašpārvalde, bet vairāk nekā 100 000 patvērušies pie radiem, kaimiņiem, baznīcās un citās vietās Gazas pilsētā.

OCHA paziņoja, ka pirms sestdien notikušā uzbrukuma Gazas joslā bija aptuveni 3000 pārvietoto personu.

Bombardēšanas kampaņā ir sagrauti vai padarīti dzīvošanai nederīgi vismaz 2540 mājokļi, bet vēl 22 850 mājokļiem ir nodarīti mēreni vai nelieli bojājumi.

ANO humānās palīdzības aģentūra arī bija satraukta par ievērojamiem civilās infrastruktūras bojājumiem. Pēc gaisa triecienu trāpījumiem kanalizācijas sistēmām, kas apkalpo vairāk nekā miljonu cilvēku, ielās ir uzkrājušies atkritumi, kas rada draudus veselībai. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē