Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

ES atliek lemšanu par Brexit termiņa pagarināšanu

Eiropas Savienības (ES) vēstnieki līdz nākamajai nedēļai atlikuši lēmuma pieņemšanu par to, uz cik ilgu laiku atliekama Lielbritānijas izstāšanos no ES, piektdien pēc sarunām Briselē pavēstīja diplomāti.

27 ES dalībvalstis ir vienisprātis, ka Brexit ir jāatliek uz laiku pēc 31.oktobra, tomēr šobrīd vēl turpinās sarunas par to, cik ilgs laiks varētu tikt atvēlēts.

Vēstnieki vienojušies, ka lēmums tiks pieņemts rakstiskā procedūrā, nevis līderu ārkārtas samitā, un viņu nākamā sanāksme gaidāma pirmdien.

ES dalībvalstis jau trešdien vēstnieku sanāksmē principā piekrita atlikt Brexit uz laiku pēc 31.oktobra.

"Visi bija vienisprātis, ka termiņu ir nepieciešams pagarināt, lai izvairītos no bezvienošanās Brexit," pēc trešdienas sanāksmes ziņu aģentūrai AFP sacīja avots.

Atbilstoši līdzšinējam plānam paredzēts, ka Lielbritānijai jāizstājas no ES 31.oktobrī, bet  Lielbritānijas premjers Boriss Džonsons sestdienas vakarā lūdza ES pagarināt Brexit termiņu līdz 31.janvārim.

Kā ziņots, Lielbritānijas parlaments sestdien nobalsoja par priekšlikumu, saskaņā ar kuru parlaments nevar apstiprināt premjerministra Borisa Džonsona panākto Brexit vienošanos ar Eiropas Savienību, kamēr parlamentā nav pieņemts vienošanās izpildes likums.

Tā kā līdz ar to netika apstiprināta Brexit vienošanās, automātiski iedarbojās likums bezvienošanās Brexit novēršanai, saskaņā ar kuru premjeram sestdienas vakarā nācās lūgt ES pagarināt Brexit termiņu līdz 31.janvārim.

Top komentāri

Breksis
B
Nu cik ilgi var onanēt!
Enģeļa viesis
E
Breksis man tev būs jāpiekrīt :)))
Arik Nippel
A
Aicina atpazīt vīrieti, kurš nenormāli lielā ātrumā pa Barona ielu ar elektrodēli stūmis smago traktōru Kirovets K-600. Visa svetā vārdā, lūdzam šo neprāti atsaukties un paskaidrot mūsu sabiedrībai, cilvēcei, kā tas ir iespējams? Šādas darbības ir vērtējamas kā noziegums pret cilvēci. Kādai sirmgalvei no redzētā bija novērojama neatgriezeniska veselības pasliktināšanās, savukārt kadam pusaudzim no redzētā nokrita dibens. Mēs lūdzam, nē, mēs pieprasām atpazīt šo cilvēku. Vīrieša meklēšānā lūdzam piesaistīt Valsts Policiju, kā arī Ihtiandru un Lāci Mihailovu. Mēs lūgsim Dievu Jehovu lai viss izdotos, PALDIES.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē