Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

EST priekšsēdētājs: Migrantu krīze no Baltkrievijas ir izaicinājums Eiropai

Migrantu krīze no Baltkrievijas un tagad arī no Krievijas ir izaicinājums Eiropai, jo pret katru cilvēku ir jāizturas cieņpilni, šodien preses konferencē par godu jaunā Satversmes tiesas (ST) darba gada atklāšanai, sacīja Eiropas Savienības Tiesas (EST) priekšsēdētājs Kūns Lēnartss.

Viņš norāda, ka Baltkrievija attiecībā uz Baltijas valstīm un Poliju un Krievija attiecībā uz Somiju izmanto patvēruma meklētājus kā ieroci, lai destabilizētu Eiropas Savienību (ES).

Tas ir milzīgs izaicinājums ES, jo tā balstās cilvēka cieņā un arī patvēruma meklētāji ir pelnījuši cieņpilnu attieksmi, jo tie paliek par cilvēkiem un ES ir uzņēmusies sargāt savas vērtības.

Nacionālās tiesas ir vērsušās pie EST ar jautājumiem par migrantu krīzi, kuros jautā, vai un kādā veidā varētu risināt jautājumu par patvēruma meklētāja statusa piešķiršanu vai atteikšanu, bet tā, lai tas atbilstu ES normām un cilvēka tiesības netiktu pārkāptas.

Viņš uzsver, ka ES nevajadzētu ļauties spiedienam no Krievijas un citām valstīm un neļaut pārtaisīt ES tiesību normas saistībā uz migrantiem, jo tas būtu pretrunā ES vērtībām.

"Cilvēkiem ir nepieciešama aizsardzība, bet šis process nav politiski vienkāršs un bieži vien arī sabiedrībā valda uzskats, ka cilvēki ir uzreiz jāizraida no valsts," uzsver EST priekšsēdētājs, papildinot, ka tiesnešiem nacionālajās tiesās, izskatot jautājumu par patvēruma meklētāja statusa apstiprināšanu ir jābalstās uz konkrētā cilvēka tiesībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē