Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 31. jūlijs
Ruta, Rūta, Sigita, Angelika

ISW: Okupanti sāk izjust Ukrainas pretuzbrukumu spiedienu

Krievijas spēki sāk izjust Ukrainas armijas pretuzbrukumu spiedienu kaujas laukā un Rietumu sabiedroto palīdzība ir ļāvusi ukraiņu armijai stabilizēt kritiskos frontes rajonus, ziņo ASV Kara studiju institūts (ISW).

Saskaņā ar ISW datiem Ukrainas aizstāvji kopš maija vidus ir veikuši taktiski svarīgas un veiksmīgas operācijas Harkivas apgabala ziemeļos un Kreminnas virzienā.

Lai gan Ukrainas bruņotie spēki vēl neveic plaša mēroga pretuzbrukumus, kas nepieciešami, lai pārņemtu iniciatīvu, taktiskās operācijas palielina Krievijas armijas zaudējumus, lai turpinātu lēnu un nogurdinošu ofensīvu. Pretuzbrukumi Harkivas apgabalā ir piespieduši krievus pārvietot atsevišķas vienības prom no vietas, kur hipotētiski atrodas viņu centrālā vadība.

"ISW novēroja, ka Krievija jūnija vidū pārvietoja 810. kājnieku jūras kājnieku brigādes vienības un 9. motorizētās kājnieku brigādes bataljona taktisko grupu uz Harkivas apgabala ziemeļiem, bet citas 810. jūras kājnieku brigādes un 9. motorizētās kājnieku brigādes vienības palika netālu no Krinkiem un Toreckas," norādīja institūta analītiķi.

Saskaņā ar viņu datiem agresorvalsts sadala un izvieto gaisa desanta spēku vienības visā kaujas laukā. Gaisa desanta 106. divīzijas 137. pulka karavīri karo Hersonas apgabalā, bet citas pulka vienības atrodas pie Severskas.

Pēc ISW ekspertu domām, viena un tā paša liela formējuma vienību sadalīšana un izvietošana liecina, ka okupanti sāk izjust Ukrainas spēku pretuzbrukumu spiedienu. Tas arī apstiprina, ka frontes līnija nav tik statiska, kā uzskata Krievijas diktators Vladimirs Putins. Analītiķi vienlaikus norāda, ka Ukrainas spēku spēja veikt spēcīgus un organizētus pretuzbrukumus joprojām ir atkarīga no partneru militārās palīdzības stabilitātes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Valdība brīvsolī

Divas nedēļas pēc kārtas valdība atkal ieslēgusi vasaras brīvlaika režīmu – ne šajā, ne arī nākamajā otrdienā nenotiks Ministru kabineta kārtējās sēdes, un būtībā tikai īpašas nepieciešamības g...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē