Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kalniete: Balsojums par Leieni parādīja asu neiecietības gaisotni starp EP politiskajām grupām

Eiropas Parlamenta (EP) deputātu balsojums par Eiropas Komisijas prezidentu parādīja asu neiecietības gaisotni starp EP politiskajām grupām, aģentūrai LETA pauda EP deputāte Sandra Kalniete (JV).

Kalniete pauda gandarījumu par Urzulas fon der Leienes ievēlēšanu Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amatā, jo viņa Baltijas valstīm esot labākā kandidāte no pašreiz iespējamās situācijas.

Vienlaikus politiķe uzsvēra, ka deputātu balsojuma rezultāts parāda, ka "gaisā ir divas lielas kaujas". "Leienes rezultāts radies, jo ir pretstāvēšana starp parlamentu un padomi. Iekšēji EP valda diezgan asa politiskas neiecietības gaisotne starp politiskajām grupām. Šī ir pirmā reize, kad piedzīvoju tik nekonstruktīvu attieksmi parlamentā," vērtēja Kalniete.

Tagad Leieni gaida ļoti grūts uzdevums - izveidot komisiju, par kuru EP nobalsos, sacīja Kalniete, uzsverot, ka Austrumeiropas, Centrāleiropas un arī Baltijas valstis sagaida, ka vadošajā kodolā viņa iekļaus komisārus, kas pārstāv arī mūsu Eiropas daļu. Kalniete akcentēja, ka ir jāatjauno ģeopolitiskā līdzsvara princips, kas iepriekš ticis pārkāpts un pat ignorēts.

Ņemot vērā EP deputāta Roberta Zīles (NA) izvēli neatbalstīt Leieni EK prezidenta amatā, Kalniete uzsvēra, ka Latvijas politiķiem būtu jāspēj situāciju vērtēt plašākā kontekstā. "Ja Leiene netiktu apstiprināta, tad rodas jautājums - kas tiktu ievēlēts tālāk? Vai tas būtu labāk? Neesmu pārliecināta, jo neviena no Eiropas politiskajām ģimenēm neizprot tik labi situāciju Baltijas valstīs kā Leienes pārstāvētā politiskā grupa," norādīja politiķe.

Kā ziņots, EP ar nelielu balsu pārsvaru otrdien apstiprinājis Urzulu fon der Leieni EK prezidenta amatā, paziņojis EP priekšsēdētājs Dāvids Sasoli.

Par Leieni balsojuši 383 no 747 EP deputātiem, 327 balsoja pret, bet 22 atturējās.

Top komentāri

Lācis
L
Zīle un Melnbārde ir Latvijas tautas nodevēji! Viņu karjera būs turpat kur Parādnieks: Latvijas vēstures mēslainē
Ļoti skaista!
Ļ
Kleita speciāli pasūtīta?
Kalniete ir vieda,
K
un maz mums tādu cilvēku kā Kalniete, ar ko lepoties. Protams, neiecietības gaisotne Latvijā ir manāmi augstāka kā citur, jo tas okupantu bars, kas te siro, ir neiecietības etalons.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē