Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Laikraksts: Krievija daļu karaspēka no Ukrainas pārsviež uz Kurskas apgabalu

Krievija izved daļu savu karaspēka no Ukrainas teritorijas, mēģinot organizēt atbildes reakciju uz Ukrainas armijas ofensīvu Krievijas Kurskas apgabalā, vēsta laikraksts Wall Street Journal, atsaucoties uz ASV amatpersonām.

Tā ir pirmā norāde, ka Ukrainas armijas militārā operācija Krievijas teritorijā liek Maskavai izvest vienības, kas iesaistītas pilna mēroga Krievijas iebrukumā Ukrainā, teikušas amatpersonas.

ASV analītiķi vēl nav noskaidrojuši, cik daudz karaspēka tiek pārsviests uz Krieviju un kā tas varētu ietekmēt kauju gaitu Ukrainā. 

Taču Krievijas vienību pārvietošana apstiprina to Ukrainas pārstāvju paziņojumu pamatotību, kas apgalvo, ka operācija Krievijas teritorijā ir piespiedusi Maskavu atvilkt karaspēku no kauju zonas Ukrainā.

Ukrainas rīcība radījusi "nopietnu dilemmu" Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam, otrdien, runājot ar žurnālistiem, sacīja ASV prezidents Džo Baidens. 

Prezidents norādīja, ka ASV  administrācijas pārstāvji uztur pastāvīgu kontaktu ar ukraiņiem un viņš regulāri tiek informēts par notiekošo.

Baidena administrācija norāda, ka pirms pēdējiem notikumiem nav saņēmusi nekādus paziņojumus no Ukrainas puses par tās nodomu pārcelt karadarbību uz Krievijas teritoriju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Iestāties par latviešu valodu

Temats par latviešu valodu un citām valodām mūsu sabiedrībā tiek aktualizēts laiku pa laikam, turklāt bieži tad, kad tuvojas vēlēšanas vai pavīd izmaiņas likumos un noteikumos.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē