Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Mediji: Sprādzienu BAM tunelī krievi izmeklē kā teroraktu

Sprādzienu Baikāla-Amūras maģistrāles (BAM) garākajā tunelī Krievijas varasiestādes atzinušas par teroraktu, piektdien vēsta krievu mediji.

Pēc ugunsgrēka Severomuiskas tunelī pret "nenoskaidrotām personām" ierosināta krimināllieta par terorismu, atsaucoties uz avotu, kas informēts par izmeklēšanas gaitu, vēsta laikraksts "Kommersant".

Sākotnēji noskaidrots, ka degvielas cisterna aizdegusies zem vagona novietota spridzekļa eksplozijas rezultātā, pavēstījis avots.

Kā ziņots, ceturtdien Severomuiskas tunelī Burjatijā noticis sprādziens, un ukraiņu mediji, atsaucoties uz avotiem, vēsta, ka to sarīkojis Ukrainas Drošības dienests.

"Faktiski tas ir vienīgais nopietnais dzelzceļa savienojums starp Krieviju un Ķīnu. Un tagad šis maršruts, ko Krievija cita starpā izmanto militārām piegādēm, ir paralizēts," sacījis viens no avotiem. Viņš norādījis, ka sprādziens ir kārtējā veiksmīgā Ukrainas Drošības dienesta īpašā operācija, taču dienests oficiāli nav sniedzis nekādus komentārus.

Tikmēr krievu propagandisti sākotnēji apgalvoja, ka preču vilciena ugunsgrēku izraisījis "kabeļu tīkla īssavienojumu".

Tikmēr "Telegram" kanāls "Baza" ziņo, ka bijuši vismaz divi sprādzieni.

Pirmā eksplozija notikusi brīdī, kad tunelī iebraucis 50 vagonu sastāvs, kurā cita starpā bijusi 41 cisterna ar dīzeļdegvielu un trīs cisternas ar aviācijas degvielu.

Sprādziena rezultātā izdegušas pirmās 16 cisternas, bet 20. un 22. cisternai konstatētas sūces. No tuneļa izdevies izvest 14 vagonus, taču pārējie vagoni palikuši tunelī, jo stipri bojāts sliežu ceļš, kuru turklāt applūdinājusi izlijusī degviela, vēsta "Baza".

Vēlāk tajā pašā rajonā sprādzienā cietis vēl viens vilciena sastāvs. Šīs eksplozijas rezultātā izdegušas četras degvielas cisternas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē