Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Nausēda mudina pastiprināt Polijas un Lietuvas infrastruktūras projektu īstenošanu

Lai paātrinātu Baltijas elektrības tīkla sinhronizāciju ar Rietumeiropas tīkliem, ir jāpaātrina Lietuvas un Polijas sadarbība, kā arī kaimiņvalstīm ir jāpastiprina sadarbība kopīgos autoceļu un dzelzceļa projektos, paziņoja Gitans Nausēda.

"Mūsu sadarbība ir atslēga kopīgu stratēģiskas nozīmes infrastruktūras projektu īstenošanai mūsu valstīs. Mums ir jāpaātrina un jāpabeidz Baltijas elektrotīklu sinhronizācija ar Eiropas Savienības kontinentālajiem tīkliem," Nausēda teica kopīgā preses konferencē ar Polijas prezidentu Andžeju Dudu pēc tikšanās Viļņā.

"Ir svarīgi paātrināt kopīgo Polijas un Baltijas valstu stratēģiskās infrastruktūras projektu - "Rail Baltica" un "Via Baltica" -īstenošanu, kā arī alternatīvā Augustovas-Alītas autoceļa izbūvi," uzskaitīja Lietuvas prezidents, uzsverot, ka šie transporta koridori ir svarīgi arī militārās mobilitātes garantēšanai, jo īpaši Suvalku koridorā.

Savukārt Polijas prezidents pauda cerību, ka Polijas jaunie banku un enerģētikas sektora spēlētāji drīzumā ieies arī Lietuvas tirgū.

"Mēs ļoti ceram, ka Polijas banku sektors un enerģētikas sektors drīzumā ienāks Lietuvā. "Orlen" darbojas jau daudzus gadus, un tā darbība ir bijusi veiksmīga un sniegusi Lietuvai daudz ieguvumu," teica Duda, paužot cerību, ka "nākotnē īstenosim daudz kopīgu projektu gan klimata pārmaiņu jomā, gan vēja parku jomā Baltijas jūrā".

"Es ļoti ceru, ka drīzumā mēs sinhronizēsim Polijas, Lietuvas un Baltijas valstu energosistēmas," viņš piebilda.

Pagājušajā gadā Polija kļuva par Lietuvas galveno tirdzniecības partneri, jo divpusējais apgrozījums pārsniedza desmit miljardu eiro atzīmi, un Polijas investīcijas Lietuvā pieauga "divciparu skaitļos", sacīja Nausēda.

Jau vēstīts, ka Duda trešdien sāka trīs dienu valsts vizīti Lietuvā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē